perjantai 9. helmikuuta 2024

Kaamosluennot 2024


Viime viikonloppuna Artistit kokoontuivat jälleen perinteisille, viime vuonna uudistuneille Kaamosluennoille. Tämän vuoden Kaamosluennot yllättivät, toivat Artisteja yhteen ja synnyttivät unohtumattomia muistoja.


Bolognanpunaisten haalareiden joukko saapui perjantaina yliopistolle jo varhain. Professori Janne Kaisto piti luennon varallisuusoikeuden oleellisimmista käsitteistä ja niiden yhteyksistä eri oikeudenaloihin muistuttaen, että esimerkiksi vahingonkorvaus saattaa tulla myös Kaamosluennoilla kyseeseen. Lounaan jälkeen lähdettiin busseilla kohti Leviä. Mökkeihin majoittumista seurasivat muun muassa ketteryyttä vaativat ryhmäyttämispelit. Sitten oli luvassa rastikierros ennalta suunnittelemattomissa ryhmissä, joissa saattoi olla niin tuttuja kuin vieraampiakin kasvoja. Rasteja kierrellessä tutustuttiin muihin Artisteihin, mikä vahvisti fuksiryhmän yhteisöllisyyttä. 

Rasteja oli yhteensä viisi. Ne koostuivat erilaisista peleistä sekä jo opitun juridisen tiedon soveltamisesta ongelmanratkaisutehtävien ja tietovisojen muodossa. Kolmea rasteista edustivat eri asianajotoimistot: Castrén & Snellman, Procopé & Hornborg sekä Waselius & Wist pääsivät julkisen liikenteen lakoista huolimatta tulemaan Leville. Feeniks-hallituksen rastilla ryhmähenki pääsi loistamaan – tehtävänä oli suorittaa bingosta mahdollisimman monta tehtävää, muun muassa luettelemaan sitsien yhteiset säännöt ja kehittelemään Artiklalle uusi, kuvitteellinen tapahtuma. Lisäksi yhdellä rasteista tehtiin uratesti, jolla kartoitettiin omia mielenkiinnon kohteita juridiikan maailmassa sekä itselle tärkeitä, tulevan työpaikan arvoja. Vivahteikkaan rastikierroksen jälkeen luvassa oli vapaa-aikaa omissa mökeissä. Illalla rastikierroksen palkintojenjakoa seurasivat jatkot bilemökissä, josta osa suuntasi edelleen tanssilattialle paikalliseen Wanhaan Hulluun Poroon. 


Lauantaina sää oli vain muutaman pakkasasteen puolella. Siitä huolimatta Levin rinteille suuntasi edellisillan väsyttämiä mutta innokkaita Artisteja, joiden oli mahdollista osallistua Artiklan laskettelukerho RoiSkin järjestämille rinneapproille. Vaihtoehtoisena ajanviettona oli pulkkamäessä laskemista. Vaikka näkyvyys oli sumun takia heikko ja vaikka mustalle rinteelle saatettiinkin vahingossa eksyä, oli kavereiden kanssa laskettelu todella hauskaa. Illalla ohjelmassa oli – mikäli laskettelun ja pulkkailun jälkeen voimia vielä riitti – jälleen mökeissä ja Wanhassa Hullussa Porossa bilettämistä.



Sunnuntaina oli aika palata takaisin kotiin. Aamulla siivottiin mökit, minkä jälkeen hyvästeltiin Levi ja suunnattiin busseilla kohti Rolloa. Paluumatkalla vallitsevasta hiljaisuudesta päätellen viikonloppu oli voimia vievä, mutta ikimuistoisten hetkien, uusien ystävien ja itse Kaamosluentokokemuksen perusteella tuntuu perustellulta väittää, että tämänvuotinen matka oli kokonaisuudessaan onnistunut. Viimeistään tämän viikonlopun jälkeen uusillekin Artisteille vahvistui ajatus siitä, että ainutlaatuisuudellaan kiehtovat Kaamosluennot on jokaisen koettava edes kerran!



- vuoden 2023 fuksi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti