torstai 30. maaliskuuta 2023

Pääsykoekevään motivaatio 

Jotta pääsykokeeseen lukeminen olisi mahdollisimman tehokasta, on löydettävä itselleen oikeat keinot ylläpitää omaa motivaatiotaan. Toki suurimpana motivaattorina varmasti jokaisella toimii tavoiteltu opiskelupaikka, mutta päivien opiskelun jälkeen saattaa kaivata muitakin motivaatiota ylläpitäviä tekijöitä. Tässä muutama kokemani oivallus helpottamaan pääsykoekeväästä selviytymistä.

 

Vaikka olenkin tehnyt pääsykokeen useampaan kertaan, olen joka kerta ajatellut, että tämä on se viimeinen kerta, kun minun tarvitsee päntätä näitä kirjoja. Päätin, että tällä kertaa opiskelen niin paljon, että varmasti koulun ovet avautuvat. Pääsykokeisiin lukeminen voi käydä raskaaksi, joten helpottavaa on ajatus siitä, että kun sen tekee kerran huolella, ei siihen tarvitse enää koskaan palata. 

Jossain vaiheessa voi tuntua siltä, että aika loppuu kesken. Vaikka ei kannatakaan verrata itseään muihin, on hyvä muistaa, että jokaiselle on annettu täsmälleen sama aika lukea pääsykoekirjoja ja yhtä monta sivua kahlattavakseen. Jos joku asia tuntuu sinusta vaikealta, niin se on sitä varmasti myös monelle muulle. Välillä voi olla hyvä myös muistutella itselleen miksi niitä pääsykoekirjoja luetaan. Itse pidin kirkkaana mielessä sen päivän, kun pääsykokeiden tulokset sitten lopulta saapuvat. Tällä kertaa siellä tulisi olemaan hyväksyvä vastaus. Se, että joutuu viettämään vapun kirjan ääressä, lopulta kyllä palkitaan.

 

Myös konkreettisilla asioilla voi vaikuttaa motivaatioon. Lukupäivän päätteeksi saatoin palkita itseni tilaamalla ruokaa kotiin. Jollekin, se että tekee välissä aivan jotain muuta kuin opiskelee, saa taas innostuksen opiskeluun kasvamaan. Mikä sinua auttaakaan pitämään motivoituneena, tee se. Viimeisellä viikolla postiluukustani tipahti kortti, joka motivoi vielä jaksamaan viimeiset päivät ennen tärkeää koetta. Ennen pääsykoetta voikin olla paikallaan lausua nuo sanat itselleen ja onnitella itseään siitä, että on jaksanut ahkeroida tavoitteensa eteen! 

 -Mirka 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti