sunnuntai 22. toukokuuta 2016

Kaikki paha loppuu aikanaan

Hei kaikki!

Toivottavasti sinulla, joka tänä keväänä haet, alkaa koealue olla jo hyppysissä. Tiistaina on se päivä, johon olet valmistautunut koko kevään. Kun saat koepaperin eteesi, älä hätäänny. Vedä muutaman kerran syvään henkeä. Vaikka kysymykset vaikuttaisivat ensin mahdottomilta ja sinusta tuntuisi siltä, että et tiedä mitään, se ei ole mahdollista. Kukaan ei yksinkertaisesti voi lukea samaa kirjaa kuukausia oppimatta mitään. Me uskomme kaikkiin kurssilaisiimme, joten usko sinäkin itseesi.

Tsemppipeukut tiistaille!
Taustalla ensi syksyn opiskelupaikkanne.
Tämän vuoden aiheet ovat olleet haastavat, johtuen useammastakin asiasta. Artikkeleiden määrä on poikkeuksellinen, koska yleensä artikkeleita on viisi tai kuusi. Mukana on myös uusia artikkeleja sosiaalioikeudesta ja kansainvälisestä rikosoikeudesta, joten on mielenkiintoista nähdä, että mitä niistä keksitään kysyä. Myös artikkeleiden sivumäärän epätasainen jakautuminen on antanut tälle keväälle oman vivahteensa. Se, että kaksi seitsemästä artikkelista vie yli puolet kirjan sivumäärästä, on vähintäänkin erikoista. Odotammekin kauhunsekaisin tuntein, kuten varmasti tietysti kaikki hakijatkin, että millaisen kokeen valintakoelautakunta on tänä vuonna laatinut.

On ollut hienoa olla järkkäämässä kursseja ja huomata, kuinka mahtavia tyyppejä voimmekaan syksyllä saada tiedekuntaan. Opiskelu uudessa opintorakenteessa, joka otettiin vuonna 2014 käyttöön, on suhteellisen koulumainen, mutta valmennuskursseilla olleille se voi jopa olla tietyllä tapaa kotoisa. Opintojen eteneminen vaatii paljon vähemmän omaa suunnittelua, jos haluaa suorittaa tutkinnon vain tavoiteajassa, mutta kiriäkin voi. Meihin voi olla yhteydessä vielä pääsykokeen jälkeenkin, jos haluatte kuulla tarkemmin kokemuksia opinnoista ja niiden sisällöstä.

Viimeistään pääsykoetta edeltävänä iltana kannattaa jo rauhoittua. Viimeisen illan tai pääsykoeaamun hätäiset lukemiset eivät enää pelasta, koska kevään aikana olet kuitenkin tehnyt töitä jo satoja tunteja. Muutama lisätunti näin lopussa ei enää juurikaan tee eroa, vaan saatat pahimmillaan sekoittaa itsesi, painottaa vääriä asioita tai vaipua epätoivon puolelle. Paljon hyödyllisempää onkin yrittää kasata itsensä pääsykoepäivään ja varmistua mukaan otettavista asioista, kulkuyhteyksistä ja muusta tarpeellisesta.

Koska asioiden opetteluun hyödyllinen keino on erilaiset muistisäännöt ja hassut lauseet, laitoimme pääsykoepäivän muistilistan muotoon ALE HK OSTA: Ajoissa paikalle. Levähdä hetki ennen koetta, eli hengittele ja kerää ajatuksesi. Eväät, Henkilöllisyystodistus sekä Kirjoitusvälineet matkaan. Ohjeet! Lue ne tarkasti ennen kuin lähdet tekemään koetta. Start! Aloita kokeen tekeminen heti luvan saatuasi, koska aikaa ei ole liikaa. Tarkista! Muista tarkistaa ennen palauttamista, että olet noudattanut ohjeita ja vastannut kaikkiin kysymyksiin. Sitten tärkein, eli Anna kaikkesi! Jos et noudata tätä viimeistä, koko kevään pänttääminen voi valua hukkaan.

Koska on myös tärkeää saada itsensä oikeaan vireeseen tulevaa koitosta varten, valmennuskurssitiimi on kasannut tähän parhaista tsemppibiiseistä, joilla pääse takuuvarmasti tunnelmaan. Näitä parempaa psyykkausta ei olekaan, joten pitemmittä puheitta: Artiklan valmennuskurssien top 3 – tsemppibiisit vuodelle 2016.

1) Suvivorin Eye of the tiger
 

2)  Saavutan voiton (Disneyn Herkuleksesta)
 

3) Joe Espositon You’re the Best

Pääsykokeen jälkeen jokaisella on pää pyörällä ja ajatus lyö tyhjää. Elämältä voi puuttua suunta, mutta onneksi meillä on tähänkin ratkaisu valmiina: Artiklan pääsykoebileet. Muista tulla paikalle, koska luvassa on rentoa hengailua. Kokeesta näissä kemuissa ei ole pakko puhua. Tarkempaa tietoa löydät näiden linkkien takaa.
 
Viimeiseksi esitämme kiitokset kaikille kevään kurssien järjestelyihin osallistuneille. Isot kiitokset siis opettajille, tuutoreille tehtäväntekijöille, valmennuskurssivaliokunnalle, Artiklan hallituslaisille ja toimareille sekä kaikille muillekin, jotka ovat osallistuneet kurssien järjestelyihin. Ilman teidän apuanne keväästä ei olisi tullut mitään.

Onnea kokeeseen ja syksyllä nähdään!

Jussi & Janina

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti