sunnuntai 5. huhtikuuta 2015

Etelän tytöt Lapissa


Vuonna 2011 kaksi toisistaan tietämätöntä tyttöä Helsingistä päättivät hakea Rovaniemelle Lapin yliopistoon. Olimme molemmat hakeneet aikaisemmin Helsingin yliopistoon tuloksetta. Toisen Helsingin pääsykoekoettelemuksen jälkeen olimme tulleet samaan lopputulokseen; oli aika vaihtaa maisemaa ja hakea muualle opiskelemaan. Vaihtoehdoista päädyimme samaan eli Rovaniemeen, jossa kumpikaan ei ollut käynyt koskaan aikaisemmin.
 
Keväällä 2012 olimme molemmat Artiklan intensiivikurssilla, jossa tapasimme ensimmäisen kerran. Syksyllä oli mukava huomata, että kurssilta useat, tutut kasvot olivat vastassa Rovaniemellä. Ensimmäisten viikkojen aikana fiilis oli aivan mieletön, mutta samalla epätodellinen, koska monien vuosien haave opiskelusta oikiksessa oli vihdoin täyttynyt. Kova koti-ikävä alkoi kuitenkin pikku hiljaa haihtua, kun paikkakunta ja ihmiset alkoivat tulla tutuiksi. 
 
Fuksisyksy oli täynnä jos jonkinlaista härdelliä ja tapahtumaa. Oli syysvaellus, fuksiaiset, kv-viikko, elämämme ensimmäiset sitsit, vuosijuhlat ja sitä seurannut sillis. Meidän mielestämme erityisesti vuosijuhlat ovat opiskeluvuoden ehdoton kohokohta. Vuosijuhlissa hienoa on se, että vaikka kaikilla naisilla on pitkät iltapuvut ja miehillä puvut tai frakit, juhla on silti hauska, rento mutta myös ’’arvokas’’. Vuosijuhlien maagisen tunnelman voi kokea vain itse paikan päällä.


Meidän mielestä Rovaniemessä parasta ja pahinta on talvi. Talvi on pitkä, kylmä ja pimeä, mutta toisaalta Rovaniemellä saa elää ihastuttavassa talven ihmemaassa. Tunnelmalliset illat kynttilän valossa ja lukuisat leffaillat hyvässä seurassa auttavat kyllä päihittämään kaamoksen. Mikäli koitat viettää kesää opiskelujen parissa Rollossa, voi haasteeksi muodostua ympäri vuorokauden porottava aurinko, joka saa opiskelijan sisäisen kellon sekaisin. 


Rovaniemi on ihanteellinen kaupunki opiskelijan näkökulmasta, koska kaikkialle pääsee kävellen tai pyörällä. Itse city on sopivan kokoinen; ei liian iso, mutta ei liian pieni. Cityssä huokuu opiskelijoiden läsnäolo, sillä etenkin keskustassa asioidessa ei voi olla törmäämättä omiin opiskelukavereihin.  Kaikkine anteineen Rovaniemi onkin ylittänyt kaikki ne odotukset, joita meillä oli. Emme ole kertaakaan katuneet päätöstämme lähteä rolloon vaan pikemminkin olemme olleet todella iloisia siitä, että olemme saaneet opiskella juuri Rovaniemellä.

Rovaniemi on ehdottomasti kokemisen arvoinen! Uskokaa siis itseenne ja omaan tekemiseenne, niin kova työ palkitaan ja opiskelu Rollossa odottaa! 

Helsingin tuutorit Annina ja Tea


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti