maanantai 25. tammikuuta 2021

Avaimet oikikseen - Valmennuskurssivaliokunta 2021 esittäytyy

Vuoden 2021 valmennuskurssivaliokunta on valmiina yhdessä aiemmin esiteltyjen valmennuskurssivastaavan ja -tiedottajan kanssa auttamaan kurssilaisia kohti kevään onnistumisia. Jokaisella kuudella valiokuntalavaaleilla valitulla jäsenellä on oma vastuualueensa kurssin toteuttamisessa. Lue alta innokkaan porukan esittelyt ja vinkit kevään rankkaan rutistukseen!




MOODLE-VASTAAVAT: Valmennuskurssin materiaalit tullaan välittämään kurssilaisille Moodle-alustan kautta. Tänä vuonna verkkoalustaa ylläpitävät Niini Helenius ja Vilma Teittinen.

Niini: Moikkis! Olen Niini ensimmäisen vuoden oikeustieteen opiskelija ja toimin valmennuskurssivaliokunnan moodletiimissä. Parin välivuoden jälkeen opiskelupaikka napsahti Rovaniemen oikeustieteellisestä. Pääsykoekeväät opettivat minulle paljon, niin lukuteknisesti kuin itsestänikin. 

Muutin Rovaniemelle Helsingistä eli maisemat vaihtuivat kerralla ihan huolella. Ja oikeastaan tämä pieni maisemanvaihdos on todella huippu asia. Rovaniemellä on mahtava opiskeluyhteisö ja luontokin on mitä kaunein. 

Tämän kevään hakijoille suosittelen niin tylsältä kuin se kuulostaakin: oman opiskelutyylin hahmottamista, aineistotehtävien tekemistä, sekä opittujen asioiden armotonta kertausta!

Vilma: Olen Vilma, 22 vuotta ja ekan vuoden opiskelija. Toimin toisena verkkoympäristövastaavana eli ylläpidän Moodle-alustaa Niinin kanssa.
Olen alun perin kotoisin Oulusta, joten Rovaniemelle muutto ei aiheuttanut kovin suurta kulttuurishokkia. Kaupunki ei kuitenkaan ollut ennestään tuttu ja luonnollisesti uudelle paikkakunnalle muuttaminen jännitti, puhumattakaan nyt vallitsevasta maailmantilanteesta. Fuksivuosi on ollut silti ihana, koen kotiutuneeni Rolloon todella hyvin ja opinnotkin ovat sujuneet mukavasti etäilystä huolimatta.

Tiesin jo yläasteikäisenä haluavani juristiksi, joskin tie sisälle tiedekuntaan ei ollut missään määrin helppo. Usko itseen ja omiin kykyihin oli välillä todella pahasti koetuksella. Hain mukaan valiokuntaan, koska haluan osaltani auttaa muita valintakokeessa menestymisessä. Lisäksi Artiklan kurssille osallistuneena kiinnosti päästä näkemään, millaista valmennuskurssien järjestäminen on käytännössä. 

Tsemppiä kevääseen ja toivottavasti nähdään ensi syksynä!



SOMETIIMI: Sometiimi vastaa sosiaalisen median markkinoinnista ja viestinnästä. Sometiimimme päivittää aktiivisesti sisältöä esimerkiksi Instagram- ja Facebook-tilejämme. Sosiaalisen median sisällöstä vastaavat tänä vuonna Anni Paakkari ja Leila Helminen. 

Anni: Heippa! Olen Anni Paakkari, 21-vuotias ensimmäisen vuoden opiskelija ja toimin valiokunnassa somevastaavana! Itselleni ovet aukenivat kolmannella hakukerralla todistusvalinnan kautta, mutta tätä ennen kerrytin kokemusta niin pääsykokeista kuin valmennuskursseilta. Vertaistuki, osaavat opettajat ja laadukkaat harjoitustehtävät ovat arvokkaita työvälineitä pääsykoetta varten ja luovat varmuutta myös omaan tekemiseen. Pääsykoekevät on hakijoille iso urakka, jonka varrelle mahtuu varmasti monenlaisia tunteita. Omalta osaltani suosittelen lämpimästi realistisen lukusuunnitelman tekemistä ja jättämään pois turhan vertailun opiskelun määrästä muiden hakijoiden kanssa – jokainen meistä on yksilö ja on tärkeää löytää juuri sinulle sopiva lukutahti, jonka pystyt ylläpitämään läpi pääsykoeurakan!

Yliopiston sijaintia on turha pelätä: meillä on täällä lämmin ja tiivis opiskelijayhteisö, johon uudet opiskelijat otetaan avosylin vastaan ja Rovaniemestä osataan kyllä ottaa kaikki ilo irti! Erikoisesta tilanteesta huolimatta fuksivuosi on tarjoillut hienoja kokemuksia ja vielä hienompia ihmisiä, joiden kanssa on ollut helppoa todeta, että opiskelu todella on ihmisen parasta aikaa. Pidän sormet ristissä sujuvamman pääsykoekevään puolesta ja toivottavasti tapaamme mahdollisimman monen hakijan kanssa tulevana syksynä.

Tsemppiä ja jaksamista tulevaan koitokseen!

Leila: Moikka! Oon Leila Helminen, 21 vuotias ensimmäisen vuoden opiskelija. Pääsin oikikseen kolmannella hakukerralla, joista kaikilla kerroilla kävin valmennuskurssin. Viime kevät oli todella raskas epätietoisuuden takia ja ilman valmennuskurssia ja sen tuomaa vertaistukea en olisi välttämättä jaksanut. Tämän takia halusin myös itse mukaan valmennuskurssitoimintaan, jotta pääsen tsemppaamaan hakijoita. Muutin Rovaniemelle Tampereelta loppu kesästä enkä tiennyt yhtään mitä odottaa. Yllätyinkin kuinka mukava ja kaunis kapunki Rovaniemi on myös opiskelijayhteisö täällä on ihan mahtava. 

Toimin valmennuskurssivaliokunnassa somevastaavana yhdessä Annin kanssa. Me päivitämme valmennskurssin instagramia ja facebookia. Laita sinäkin siis seurantaan meidän somekanavat!



BLOGIVASTAAVA: Blogivastaava Aino Grönman ylläpitää Artikla valmennus -blogia. Lisäksi blogivastaava osallistuu sometiimin työtehtäviin. 

Aino: Heipsan! Olen 20-vuotias ensimmäisen vuoden oikkari ja toimin tänä vuonna valiokuntamme blogivastaavana (tää on best <3). Muutin Rovaniemelle pienestä Pomarkku-nimisestä kylästä Satakunnasta, jolloin Rovaniemelle muuttaminen oli minulle kuin muutto metropoliin. 

Pääsin oikikseen ensimmäisellä hakukerralla, vaikka pääsykoekevät olikin matka täynnä karikoita. Kävin itse Artikla ry:n intensiivikurssin, ja koin sen olleen ratkaiseva tekijä sisäänpääsyni kannalta.  Kova työ sai lopulta maailman parhaan palkinnon. Toivon sydämeni pohjasta, etteivät tämän vuoden hakijat joudu kokemaan vastaavanlaista epätietoisuutta ja verenpaineen nousua pääsykoekeväänään, kuin mitä viime kevät meille toi. Pääsykokeisiin valmistautuminen arkarruttaa varmasti montaa, ja haluankin muistuttaa, että meitä on monenlaista oppijaa. Suosittelen kaikkia hakijoita käyttämään itselle parhaita oppimismetodeita, eikä sokeasti kopioimaan toisten tapaa oppia. 

Hurjasti tsemppiä kevään urakkaan! 



SIHTEERI: Valiokuntamme sihteeri Meri Hankonen kirjaa kokouksemme pöytäkirjat ja hoitaa valiokuntamme muita kirjallisia työtehtäviä. 

Meri: Moikka! Olen Meri Hankonen, 20-vuotias ensimmäisen vuoden opiskelija ja toimin valiokunnan sihteerinä. Pääsykoeurakan olen käynyt läpi kahdesti. Olen alun perin kotoisin Pohjois-Pohjanmaalta, mutta vietin välivuoden Turussa avoimen yliopiston opintoja suorittaen. Rovaniemi oli toinen hakukohteeni, mutta tänne hakeminen oli lopulta yksi elämäni parhaimmista päätöksistä. Aluksi olin hieman epäileväinen kaupungin pohjoisen sijainnin vuoksi, mutta Rovaniemi on osoittautunut eloisaksi opiskelijakaupungiksi, josta löytyy aina tekemistä. Parasta täällä on kaunis Lapin luonto, hyvät ulkoilumahdollisuudet sekä tietysti ihana opiskelijayhteisömme.

Omalla kohdallani kouluun pääsyn kannalta avainasemassa olivat kertaaminen ja itselle sopivien opiskelutekniikoiden löytäminen. Erilaisia opiskelutekniikoita suosittelen kokeilemaan jo ennen kirjojen ilmestymistä. Myöskään vapaa-aikaa ei kannata unohtaa: opiskelu sujuu paljon paremmin, kun välillä miettii muutakin kuin pääsykoekirjoja.

Toivotan kaikille hurjasti tsemppiä sekä lukuintoa kevääseen!



Nyt valiokuntamme käärii hihat ja alkaa ahkeroida onnistuneen kevään aikaansaamiseksi! 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti