tiistai 12. tammikuuta 2021

Valmennuskurssivastaavan tervehdys

 Hei kaikki! 


Täällä kirjoittelee vuoden 2021 valmennuskurssivastaava Sophia, 3. vuoden oikeustieteen opiskelija ja moninkertainen pääsykoekevätselviytyjä niin hakijan kuin valmennuskurssijärjestäjän rooleissa. 

Tammikuu ja uusi vuosi ovat pyörähtäneet jo käyntiin. Uudenvuoden aaton muisteluiden ja throwback -instagram-postausten jälkeen vuoden alku on luonnollisesti aikaa katsoa eteenpäin. Päivät pitenevät, suunnitelmat tulevalle vuodelle kirkastuvat, uudet harrastukset, rutiinit, ja elämäntavat alkavat, ja on aika aloittaa taas tämän vuoden matka kohti valintakokeita. Kevät on kaikessa kiireellisyydessään minulle itselleni todella mukavaa aikaa. Ilmassa on odotusta ja uutuuden tunnetta, lisääntyvä aurinko tuo mukanaan energiaa ja lohtua ja antaa luvan odottaa jo kesää. 

Eteenpäin katsellessa kohtaa myös siellä odottavan korkeakoulujen yhteishaun 2021. Oikeustieteellisen alan yhteisvalintakoe on tänä vuonna 24.5.2021, ja monilla se on varmasti jo mielessä. Kirjat julkaistaan tänä vuonna 22.4., joten tulevat muutamat kuukaudet ovat loistavaa aikaa suunnitella rennoin ottein tulevaa kevättä ja ladata vielä akkuja. Itse esimerkiksi tutustuin ennen oman valmennuskurssini alkamista oikeustieteen perusteisiin, lueskelin vanhoja kokeita, koska koin tällaisen "lämmittelyn" lievittävän omaa jännitystäni. Sain myös paljon tukea lukemalla muiden kokemuksia blogeista ja keskustelupalstoilta. 

Toisille toisaalta toimii totaalinen asian unohtaminen ja lomailu, eikä yhtä oikeaa tapaa valmistautua valintakokeeseen olekaan. Artiklan valmennuskurssit onneksi tarjoavat kaltaisilleni hermoilijoille tilaisuuden tutustua jo luku- ja vastaustekniikkaan ja harjoitella monivalintakysymyksiä eri oikeudenaloista, tai jutella fiiliksistä toisten kurssilaisten kanssa. 

Vaikka tänäkin keväänä eletään vielä maailmassa poikkeuksellisia aikoja ja ilmoilla näyttäisi olevan monta muuttujaa, onneksi pääsykoekevään osalta voidaan odottaa tilanteen vakiintuvan. Tänäkin vuonna valitaan 60% hakijoista perinteisen valintakokeen perusteella, joka toimii pääasiallisena hakuväylänä. Kaikki mahdollisuudet ovat siis auki sellaisellekin hakijalle, kenen ylioppilastodistus ei ole pelkkää ällää. Valintakoe myös pidetään suunnitelmien mukaisesti perinteisesti ihan salitenttinä, ja toivottavasti täten vältetään edellisvuoden tekniset ongelmat. Vaikka kukaan muu paitsi viisaat ylhäiset pääsykoekirjojen kirjoittajat vielä tiedäkään mistä aiheista valintakoemateriaali tänä vuonna koostuu, voivat hakijat onneksi olla luottavaisin mielin siitä, että kokeeseen on varmasti tänä vuonna helpompaa valmistautua, kun viime vuoden mylleryksestäkin on päästy läpi ehjin nahoin. 

Rauhallista ja aurinkoista vuoden alkua kaikille, nähdään valmennuskursseilla! 

Sophia Macnamara
Valmennuskurssivastaava

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti