tiistai 7. huhtikuuta 2020

Ensimmäinen vuosi oikiksessa

Moikka kaikki!

Fuksivuosi on tullut valitettavasti normaalin opiskelijaelämän osalta jo ennenaikaiseen päätökseen, joten nyt on täydellinen aika etäopiskelun ohella muistella ensimmäisen oikisvuoden parhaita paloja. Rovaniemelle Helsingistä asti yksin muuttaminen oli todella jännittävää ja vähän pelottavaakin, mutta heti ensimmäisten viikkojen jälkeen tiesin, että olen päätynyt oikeaan paikkaan. Fuksisyksy olikin elämäni mahtavimpia kokemuksia: uusi kotikaupunki, uudet ihmiset ja uudet opinnot antoivat minulle niin paljon enemmän, kuin olin ikinä uskaltanut kuvitellakaan. Koska kaikki olivat syksyn alussa samassa tilanteessa, toisiimme tutustuminen oli todella helppoa. Fuksisyksyn nimittäin teki muutaman viikon pituinen fuksihärdelli, joka on oikea intensiivikurssi opiskelijaelämään! Aina varaslähtöbileistä ja baarikierroksesta fuksiaisten finaaliin, vuoden alku oli yhtä hauskanpitoa. Vaikka härdellin läpi kuljetaan oman tutorryhmän kanssa, tapahtumissa oppii tuntemaan niin muita fukseja kuin vanhempiakin opiskelijoita. Voin varmasti puhua kaikkien ensimmäisen vuoden opiskelijoiden puolesta, kun sanon härdellin olleen aivan älyttömän hauskaa aikaa!
Kun oikeat opinnot alkoivat yliopistoon tutustumisen jälkeen, kaikki olivat yhtä lailla hieman hukassa. Opinnoista sai kuitenkin nopeasti hyvän otteen ja uusien kavereiden kanssa oli mukavaa istua luennoilla ja lukea yhdessä. Parasta oli se, että pääsi vihdoinkin lukion jälkeen opiskelemaan juuri sitä, mikä kiinnostaa eniten. Tukea opiskelun alkuun sai tietenkin ihanilta tutoreilta ja muiltakin vanhemmilta opiskelijoilta. Syyskauden päätyttyä lähdettiin puoliksi helpottuneena rentoutumaan joululomalle ja puoliksi haikeana siitä, että Rollo-elämään tuli kuukauden tauko. Vaikka loma tuli tarpeeseen, sen lopussa odotin kuitenkin jo levottomana sitä, että pääsen takaisin pohjoiseen ja nään jälleen artistikavereitani.

Koko fuksivuoden kohokohtia omalla kohdallani olivat etenkin Artiklan KV-viikko lokakuussa, Kaamosluennot Levillä tammikuussa sekä Pohjois-Suomen suurin poikkitieteellinen opiskelijatapahtuma Poronkusema helmikuussa! Sekä KV-viikkoa että Poronkusemaa pääsin myös järjestämään, mikä oli todella hauskaa. Yksi tämän vuoden lempparijutuistani onkin ollut järjestötoiminta, missä pääsee jälleen tutustumaan paremmin eri vuosikurssien opiskelijoihin ja johon saa jättää oman kädenjälkensä. Opiskelulle tarvitsee aina vastapainoa, ja sitä kyllä oikiksessa on riittävästi tarjolla. Siksi isoin kollektiivinen kiitos tästä vuodesta meneekin koko ainejärjestölle, missä ollaan kuin yhtä suurta perhettä.


Artiklan yhteisöllisyys on yllättänyt monta kertaa ja jatkaa yllättämistään aina uudelleen. Odotan jo malttamattomasti syksyä, jolloin pääsee taas viettämään sitä oikeaa opiskelijaelämää. Vaikka fuksivuoteni loppuikin nyt aivan liian lyhyeen, voin silti sanoa, että tämä vuosi oikiksessa on todella ollut elämäni parasta aikaa!


Roosa Teittinen
ensimmäisen vuoden oikkari

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti