maanantai 20. huhtikuuta 2020

Alanvaihto tai toinen tutkinto mielessä?

Moikka!

Olen Elina Telanto, 22-vuotias ensimmäisen vuoden oikkari. Tämä ei kuitenkaan ole elämäni ensimmäinen opiskeluvuosi yliopistossa; olen opiskellut myös Helsingin yliopiston teologisessa tiedekunnassa. Hain oikeustieteelliseen keväällä 2019, samalla kun opiskelin teologiaa. Hakukevät vaati minulta siis erityistä suunnitelmallisuutta, sillä piti selviytyä samaan aikaan sekä yliopisto-opinnoista, että pääsykokeeseen lukemisesta. Hyvällä suunnitelmalla tämä kaikki kuitenkin oli mahdollista.

Tein itselleni tarkan lukusuunnitelman koko keväälle, johon aikataulutin lähes kaiken. Mitään muita opintoja en suorittanut pääsykokeisiin lukemisen aikana. Olin tehnyt kaikissa muissa periodeissa enemmän kursseja, jotta pystyin jättämään kevään viimeisen periodin tyhjäksi pääsykoetta varten. Oman näkemykseni mukaan oikeustieteen pääsykokeeseen valmistautuminen vaatii päivästä niin paljon aikaa, ettei aikaa muihin opintoihin jää.

Vaikka haku pienessä kiintiössä huolestutti, en silti halunnut ajatella sitä liikaa. Keskityin vain omaan suoritukseen ja tein parhaani. Koen myös, että yliopisto-opiskelusta oli kokemuksena hyötyä. Esimerkiksi pääsykoeaineisto tuntui melko lyhyeltä, sillä olin yliopistossa jo tottunut pitkiin tenttiaineistoihin. Myöskin lukeminen ja opiskelu ylipäätään oli melko rutinoitunutta. Kannustan siis kaikkia, jotka haluaisivat suorittaa myös toisen tutkinnon, taikka vaihtaa alaa, tekemään sen, sillä se on mahdollista! Työelämässä ollaan kuitenkin melko kauan, joten näen suotavana, että tekee jotain sellaista, mistä todella pitää.

Olen tänä vuonna keskittynyt vain oikeustieteen opintoihin. Tulevaisuudessa kuitenkin haluaisin tehdä toisesta koulutusohjelmastani ainakin kanditaatin tutkinnon. Monipuolisuus sekä moniosaajuus on erinomainen etu työelämässä. Omia unelmia kohti kannattaa tähdätä täysin voimin.

Opiskelu Lapin yliopiston oikeustieteellisessä tiedekunnassa on ollut hyvin antoisaa. Ainejärjestömme Artikla järjestää paljon tapahtumia ja toimintaa, joka on helpottanut pimeän kaamoksen keskellä. Ystäviä on helppo saada osallistumalla erilaisiin tapahtumiin ja ainejärjestön järjestämään toimintaan. Jokaiselle löytyy varmasti jotain itselle sopivaa. Opiskeluyhteisö on tiivis, opettajiin sekä professoreihin on helppo saada yhteyttä, ja vastauksen omiin kysymyksiin saa useimmiten lähestulkoon välittömästi.

Omat neuvoni keväästä selviämiseen ovat tarkka aikataulu, riittävä liikunta sekä lepo, ahkeraa lukemista unohtamatta. Kun lyhyessä ajassa on opittava paljon tietoa todella tarkasti, on erityisen tärkeää, että vireystila on mahdollisimman korkealla. Itse pääsykokeessa on tärkeää pysyä rauhallisena; tämä parantaa tarkuutta, joka on ilmeisen tärkeää oikeustieteellisessa pääsykokeessa. Huolimattomuusvirheisiin ei ole tuhottomasti varaa.

Lopuksi haluan toivottaa oikein paljon tsemppiä pääsykoekevääseen!Elina Telanto
ensimmäisen vuoden oikkari


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti