lauantai 28. maaliskuuta 2020

Esittelyssä: excut

Hei kaikille!
Excursiot ovat erinomainen keino tutustua opiskeluaikana juristin työhön ja mahdollisiin työpaikkoihin. Excursioita järjestetään usein läpi vuoden, mutta kahdesti – keväisin ja syksyisin – järjestetään Helsinkiin suuntautuva pitempi vierailu, jolloin on mahdollisuus tutustua Espan asianajotoimistojen, yritysten in-house lakiosastojen sekä vaikkapa korkeimman oikeuden toimintaan ja työnkuvaan. ELSA (The European Law Students’ Association) järjestää myös Lawyers at work -excursioita, joissa on esimerkiksi vierailtu Oulun oikeuslääketieteen laitoksella.

Viime syksyn Helsinki-excursio järjestettiin lokakuun lopulla ja allekirjoittanut suosittelee excuja vahvasti kaikille, jotka oikikseen pääsevät opiskelemaan. Excuilla pääsee helposti ja matalalla kynnyksellä kysymään työstä ja työtehtävistä sekä esimerkiksi kesän harjoittelu- ja traineepaikoista. Samalla saa hyvän kuvan eri aloista ja työpaikoista joihin juristin koulutuksella voi päästä.
Ensimmäisen päivän kohteiksi valikoitui asianajotoimisto Mäkitalo, Elinkeinoelämän keskusliitto ja DLA Piper. Toisena päivänä aloitimme varhain aamulla asianajotoimisto Merilammella, josta jatkoimme EY:lle. Tämän jälkeen pääsimme vierailemaan korkeimpaan oikeuteen, jossa pääsimme kiertämään ns. ”pelipaikat”. Viimeisenä kohteena oli Alma Media, jossa järjestettiin jokaiselle juristille tärkeä trivia -kilpailu. Kilpailun visaisena kysymyksenä oli nimittäin kuinka paljon Suomen Laki -sarjan kirjat (3 kpl) painavat yhteensä!
Viimeisenä päivänä saimme vierailla useammassa kansainvälisessä asianajotoimistossa, koska pääsimme ensiksi White & Caselle ja sen jälkeen Eversheds Sutherlandille kuulemaan kansainvälisen asianajotyön arjesta. Eversheds Sutherlandilla tarkkaan esityksen kuunnelleet palkittiin tiukan kilpailun päätteeksi. White & Casella taasen täytyi kevennyksenä tunnistaa mahdollisimman moni toimiston asiakkaiden logoista. Tämän jälkeen kävimme kuulemassa oikeusministeriössä lainvalmistelun sekä laintarkastamisen tehtävistä. Excujen viimeiseksi vierailukohteeksi jäi tilintarkastustoimisto PwC.
Helsingin excujen iltaohjelmasta vastasi tällä kertaa sisarainejärjestömme Pykälä, joka kutsui artistit ja judicalaiset yhteisille Halloween-sitseille.
Tsemppiä ja menestystä pääsykokeisiin!
Juha Vallivaara
ensimmäisen vuoden opiskelija

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti