Vuosi 2019 on pyörähtänyt käyntiin, ja pääsykoekevät lähestyy kovaa vauhtia. Minkälainen porukka on tänä vuonna mukana järjestämässä Artiklan valmennuskursseja?
Kuvassa vasemmalta Sini Kausamo, Laura Sairanen, Anni Rokio, Jenna Björn, Katja Kärkkäinen ja Anniina Simonen |
SOMETIIMI: Sometiimin kädenjälkeä on nähtävillä Artiklan valmennuskurssien sometoiminnassa, eli Artikla ry:n valmennuskurssien Facebook-sivuilla sekä Instagramissa käyttäjänimen @artiklavalmennus takana. Tämän vuoden sometiimiin kuuluvat Katja Kärkkäinen ja Anni Rokio.
Katja: Moikka! Olen Katja Kärkkäinen, 20-vuotias ”etelän vetelä” ja ensimmäisen vuoden oikisopiskelija. Fuksisyksy sujahti nopeasti ohi fuksihärdellin, sitsien ja muiden erilaisten opiskelijatapahtumien merkeissä – unohtamatta tietenkään lukuisia kirjastossa vietettyjä tunteja. Valkolakin painoin päähäni viime keväänä, ja syksyllä huomasinkin jo tallustelevani Rovaniemen katuja. Vaikka viime kevään ylioppilaskirjoitukset ja pääsykoerumba olivatkin melkoisen rankka rutistus, kova puurtaminen kannatti: olen tutustunut huipputyyppeihin täällä Lapissa ja mikä tärkeintä, päässyt opiskelemaan unelma-alaani.
Vastaan valmennuskurssivaliokunnassa somekanavien päivittämisestä yhdessä Annin kanssa. Meidän kädenjälkeämme voit seurata Instagramissa @artiklavalmennus ja Facebook-sivuillamme. Olin itse Artiklan valmennuskurssilla viime keväänä ja koen, että se auttoi merkittävästi pääsykokeisiin valmistautumisessa. Kurssilta sain hyviä vinkkejä erityisesti opiskelu- ja vastaustekniikkaan liittyen. Lähdin mukaan valiokuntaan, koska haluan nähdä valmennuskurssitoimintaa myös toisesta perspektiivistä ja olla mukana tsemppaamassa teitä tulevia hakijoita!
Anni: Moikka! Olen Anni Rokio, 20-vuotias ensimmäisen vuoden opiskelija. Hain mukaan valmennuskurssivaliokuntaan, sillä itse koin valmennuskurssin olleen korvaamaton apu hakiessani oikikseen. Haluan auttaa ja toimia mahdollisimman paljon niin uusien kuin vanhojenkin hakijoiden tukena raskaan pääsykoekevään aikana!
Pääsin itse sisään heti ensimmäisellä hakukerralla, mistä iso kiitos kuuluukin omalle valmennuskurssilleni. Pääsykokeisiin lukemisen aloitin lukiosta tutulla tyylillä ilman erityistä lukutekniikkaa ja ensimmäisen harjoituskokeen aikana ymmärsinkin, etten ollut todellisuudessa oppinut vielä mitään. Oma vinkkini uusille hakijoille onkin siis itselle oikean lukutekniikan suunnittelu jo ennen pääsykoekirjojen julkaisua.
BLOGIVASTAAVA: Valiokunnan blogivastaava huolehtii valmennuskurssiblogimme päivittämisestä, blogitekstien käsittelystä, blogin ulkoasusta ja muista blogiin liittyvistä tehtävistä. Tänä vuonna blogivastaavan tehtäviä hoitaa Jenna Björn.
Jenna: Hei! Olen Jenna Björn, 20-vuotias ensimmäisen vuoden opiskelija. Rovaniemi oli minulle täysin vieras paikka ennen muuttoa, mikä tuntuu nyt jo niin kaukaiselta ajatukselta, vaikka ei siitä ole kuin puoli vuotta, kun matka kävi tänne tutusta ja turvallisesta Itä-Suomesta, Savosta. Oikis on ollut haaveeni aivan yläasteelta asti ja ovet avautuivat onneksi jo toisella hakukerralla. Hain ensimmäisen kerran suoraan lukiosta ylioppilaskirjoitusten jälkeen, mutta silloin en tajunnut lainkaan kuinka olisi pitänyt lukea, ja muutenkin lukuväsymyksen jo painaessa kirjoituksista, oli lukemiseni aika kehnoa. Kuitenkin olin ilmoittautunut valmennuskurssille, josta sainkin kunnon motivaatiobuustin sekä neuvot lukemiseen, jolloin vasta oma lukeminen kunnolla alkoikin, tosin silloin oli jo liian myöhäistä, ja pisteeni jäivätkin melko kauaksi sisäänpääsystä. Tästä kuitenkin vain sisuunnuin ja ajattelin panostavani ensi vuonna kunnolla. Viime vuonna teinkin kunnon suunnitelmat lukemiselle ja otin myös etävalmennuskurssin, jonka vuoksi lukeminen oli järkevämpää ja tavoitteellisempaa verrattuna aikaisempaan, joten ei ihme, että opiskelupaikkakin irtosi.
Hain mukaan valiokuntaan, sillä omina hakukeväinäni valmennuskursseilla oli suuri merkitys omassa hakuprosessissani, minkä vuoksi halusin olla mukana tukemassa ja auttamassa hakijoita, jotta heistäkin mahdollisimman moni pääsisi kokemaan haaveilemaansa oikkarielämää.
Tuleville hakijoille sanon vinkkinä, että kannattaa panostaa lukuaikana omaan lukemiseen ja rauhoittaa se pääsykokeeseen valmistautumiselle, sillä ne muutamat viikot, jotka käytetään pääsykokeeseen lukemiseen, ovat kuitenkin hyvin lyhyt aika elämästä. Niiden muutamien viikkojen ahkeralla lukemisella voi toteuttaa unelman.
SNÄPPIVASTAAVA: Tämän vuoden uutuutena valiokunnassa on oma snäppivastaava, joka vastaa valmennuskurssien Snapchat-tilin @artiklakurssit sisällöstä. Tänä vuonna snäppivastaavan tehtäviä hoitaa Sini Kausamo.
Sini: Hei, olen Sini Kausamo ja alun perin Helsingistä kotoisin oleva 24-vuotias ensimmäisen vuoden oikeustieteiden opiskelija. Kävin valmennuskurssilla pääsykoekeväänä ja siitä oli mielestäni paljon hyötyä luku-urakan aikana. Koin erityisesti harjoitustehtävistä olleen suuri apu oman oppimisen testaamiseen. Kiinnostukseni valmennuskurssitoimintaan heräsi omista kokemuksistani pääsykoepyrkimisten ajalta ja halusin itsekin päästä nyt tukemaan tämän vuoden pyrkijöitä osallistumalla valmennuskurssitoimintaan. Vastuualueeseeni kuuluu valmennuskurssikevään aikana ajankohtaisten tietojen ilmoittaminen ja kiinnostavien julkaisujen jakaminen snäppitilillämme esimerkiksi oikeustieteellisessä opiskelusta nykyisten opiskelijoiden kertomusten muodossa. Vuoden 2018 pääsykoekeväältä mieleeni jäi etenkin tarkoin suunnittelemani lukuaikataulu, joka edisti oman oppimisen seuraamista ja lukuajan käyttämistä tehokkaasti. Tätä edeltävän vuoden pääsykoekevään virheistä otin opikseni ja panostin erityisesti lukutekniikkaan ja lukupäivän päätteeksi asioiden kertaamiseen. Oikeustieteellisessä opiskelu on ollut elämäni parasta aikaa, ja yhteishenki täällä on hyvä, joten Rovaniemelle muuttaminen ja kotoutuminen sujui mukavasti.
Toivotan kaikille lukuintoa ja menestyksekästä pääsykoekevättä!
VERKKOYMPÄRISTÖVASTAAVA: Verkkoympäristövastaavamme huolehtii tehtävistä liittyen valmennuskursseillamme käytettävään verkkoympäristöön. Verkkoympäristövastaavanamme toimii tänä vuonna Laura Sairanen.
Laura: Moikka! Olen Laura Sairanen ja opiskelen ensimmäistä vuotta oikiksessa. Päätin lukion abivuonna, että haluan päästä opiskelemaan oikeustieteitä ja hainkin sinä vuonna ensimmäistä kertaa. Silloin en osallistunut valmennuskurssille, enkä sisäistänyt, kuinka paljon lukemista sisäänpääsy vaatii. Sain kirjat juuri ja juuri yhden kerran luettua. Seuraavana syksynä aloitin oikeustieteen opiskelun kansanopiston oikeustieteen linjalla ja osallistuin keväällä valmennuskurssille. Valmennuskurssilla opin oikean lukutekniikan, ja kurssin ansiosta oikikseen pääsy oli muutaman pisteen päässä. Ovet eivät kuitenkaan vielä avautuneet oikeustieteelliseen, mutta pääsin opiskelemaan sosionomiksi ammattikorkeakouluun. Sosionomiksi valmistuttuani päätin, että minun on vielä tavoiteltava unelmaani ja haettava oikikseen. Se kannatti, sillä tällä kertaa ovet unelmieni opiskelupaikkaan aukenivat.
Tänä vuonna toimin valmennuskurssivaliokunnan verkkoympäristövastaavana ja haluan olla mukana tukemassa tämän vuoden hakijoita unelmien opiskelupaikan saavuttamisessa. Vinkkini hakijoille on se, että kannattaa ehdottomasti osallistua valmennuskurssille ja tehdä heti alusta asti selkeä lukuaikataulu itselle.
SIHTEERI: Valiokunnassa toimii sihteeri, joka muun muassa kirjaa ylös valiokunnan kokousten kulun sekä laatii kokouksista pöytäkirjat. Tämän vuoden sihteerinämme toimii Anniina Simonen.
Anniina; Hei, olen Anniina Simonen ja ensimmäisen vuoden oikkari. Olen alun perin kotoisin Pohjois-Savosta, mutta olen asunut Rovaniemellä jo useamman vuoden. Oikis on aina ollut unelmani, ja kohdallani se vaati monta hakukertaa, joista ainoastaan viimeisin tuntui siltä, että nyt tärppää – ja niinhän siinä kävi. Omalla kohdallani suurin este tiedekunnan ovien avautumiseen oli oma ajatusmaailmani, sillä aikaisemmilla hakukerroilla pelkäsin epäonnistuvani ja vertasin itseäni liikaa muihin. Viime keväänä heitin moiset ajatukset nurkkaan, ja sen seurauksena prosessi onnistui ja sisäänpääsy ei tehnyt edes tiukkaa. Aiemmatkaan hakukerrat eivät menneet hukkaan, sillä aiempien valmennuskurssien ansiosta osasin työstää materiaalia omien heikkouksieni ja vahvuuksieni mukaisesti onnistuneesti. Lähdin Artiklan valmennuskurssivaliokuntaan mukaan, sillä uskon, että pystyn oman tarinani ansiosta tsemppaamaan ja antamaan vinkkejä pääsykoeprosessissa.
”Believe you can and you’re halfway there”. -T. Roosevelt.
Tällaisella kokoonpanolla tulemme hoitamaan kevään valmennuskursseja. Anna meidän auttaa Sinua tekemään vuodesta 2019 vuosi, jolloin juuri Sinä pääset oikikseen!
Tässä vielä tulevan kevään hakijoille muistutuksena tärkeimpiä päivämääriä:
- Korkeakoulujen yhteishaku 20.3.-3.4.2019
- Erityisjärjestelytarpeista pääsykokeessa on ilmoitettava 3.4.2019 mennessä
- Artiklan intensiivikurssi alkaa alustavan aikataulun mukaisesti 8.4.2019
- Pääsykoekirjallisuus julkaistaan 10.4.2019
- Pääsykoe 14.5.2019
Artiklan valmennuskurssiblogissa julkaistaan hakuprosessiin sekä oikeustieteellisessä opiskeluun liittyviä postauksia koko vuoden ajan, joten pysy kuulolla!
Mikäli Sinulla on kysyttävää koskien kurssien sisältöä tai muutoin pääsykoekevääseen liittyen, otathan yhteyttä, autan mielelläni! Oikein mukavaa alkanutta vuotta!
Noora Jokelainen
Valmennuskurssitiedottaja
valmennus@artikla.fi
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti