perjantai 30. marraskuuta 2018

Kurssilta suoraan ihmisen parhaaseen aikaan

Tervehdys kaikille!

Täällä pohjolassa päivät lyhenevät ja talvi lähestyy, mikä tarkoittaa myös  Artiklan valmennuskurssien ilmottautumispäivän lähentymistä! Vuoden 2019 kurssiesittelyt ovatkin jo luettavissa osoitteessa http://artikla.fi/valmennuskurssit/kurssien-esittelyt/ ja jokaiselle oikeustieteelliseen pyrkivälle löytyy kurssivalikoimasta varmasti sopiva kurssi. Ole siis valmiina keskiviikkona 5.12. kello 12.00, ja anna meidän olla tukenasi kevään hakuprosessissa. Meillä on pitkät perinteet pääsykoekeväässä tukemiselle ja kurssimme valmentavat hakijoita niin Lappiin, Turkuun, Itä-Suomeen kuin Helsinkiin.Valintaprosessi on ensi keväänä uudistunut: Todistusvalinnalla valitaan jokaiseen oikeustieteelliseen tiedekuntaan opiskelijoita ensikertalaishakijoiden joukosta. Kuitenkin kunkin hakukohteen yhteisvalinnassa valittavien määrästä vain noin 20 % määräytyy todistuspisteiden ja loput 80 % määräytyy koepisteiden perusteella. Tämä tarkoittaa sitä, ettei keväällä tule jäädä pelkästään loikoilemaan kevätaurinkoon, vaan hakeminen on otettava yhä tosissaan. Kannattaa tehdä kaikkensa, jotta saavuttaisi unelmiensa opiskelupaikan oikeustieteellisessä tiedekunnassa ja panostaa lukuprosessiin esimerkiksi juuri ottamalla hyödyn irti valmennuskursseista. Artiklan valmennuskursseilla saat edulliseen hintaan varmuutta ja valmiuksia pääsykokeeseen.


Itse myös hakiessani valmennuskurssin käyneenä voin kertoa kurssista todella olleen hyötyä hakukeväänä. Pääsykoekirjojen teksti oli tyyliltään hyvin poikkeavaa siitä, mihin olin lukiossa tottunut. Saatoin ennen ahmia tuhatsivuisen kirjan vuorokauden sisällä, mutta silmäni tuntuivat oikein laahaavan pääsykoekirjan 300 sivulla. Tämä ilmiö on tuttu monille niille, jotka lukevat oikeudellista tekstiä ensimmäisiä kertoja. Valmennuskursseihimme sisältyy jo ennen pääsykoekirjallisuuden julkaisua opetusta juuri juridisen tekstin lukutekniikkaan. Myös pääsykokeisiin vastaaminen on erilaista kuin esimerkiksi ylioppilaskirjoituksissa, mutta pelko pois! Kurssit tarjoavat myös opetusta oikeanlaiseen vastaustekniikkaan oikeustieteellisen pääsykokeessa. Yliopistojen pääsykoevaatimukset tuntevat Artiklan valmennuskurssien opettajat valitaan huolella, ja he ovat motivoituneita jakamaan juridisen tekstin ja kirjoittamisen opit juuri teille kurssilaisille. Nyt miettiessäni taaksepäin omaa hakukevättäni, koen suunnatonta kiitollisuutta menneisyyden minääni kohtaan. Jos en olisi päättänyt ilmottautua valmennuskurssille, olisi voinut olla, etten olisi päässytkään kokemaan näitä kaikkia hetkiä, joita olen tiedekuntaan pääsyn ansiosta saanut. Oikeustieteelliseen päästyäni olen saanut upeita ihmisiä ympärilleni, jotka kaikki ovat enemmän tai vähemmän samanhenkisiä kanssani. Yliopistoelämä ei rajoitu vain oman tiedekunnan ympärille, vaan uusia suhteita pääsee solmimaan varsin helposti myös yli tiedekuntarajojen. Poikkitieteelliset tapahtumat ja järjestöt ovat oivia keinoja tähän. Lisäksi oikeustieteellinen koulutus avaa ovet hyvinkin erilaisiin ja moninaisiin työelämän tehtäviin, jolloin opiskeluaikana luodut kontaktit voivat osoittautua erittäin arvokkaiksi!


Elämä oikiksessa ei myöskään ole täysin pääsykoekevään kaltaista aamusta iltaan pänttäämistä. Olen päässyt kokemaan opiskelujeni ohessa muun muassa vuosijuhlien kauneuden, syysvaelluksen kolmen valtakunnan rajapyykille sekä suuren ja mahtavan Poronkuseman.


Jos mietit siis vielä, onko hakuprosessi kaiken sen arvoista, niin voin antaa vastauksen: kyllä on! Yhdelläkään hakijalla ei ole vielä valmiita vastauksia pääsykokeeseen, joten miksi et tekisi päätöstä panostaa siihen, että juuri SINÄ pääsisit kokemaan kaiken oikkari-opiskelijaelämän hienouden. Me Artiklan valmennuskursseilla olemme juuri hakijaa varten ja teemme kaikkemme, että sinä saisit parhaat valmiudet 14.5.2019 järjestettävään pääsykokeeseen. Ota rohkeasti yhteyttä valmennuskurssitiimiimme, jos mikä vain valmennuskursseihimme liittyvä asia pohdituttaa. Tavoitat meidät sähköpostilla valmennus@artikla.fi, puhelimitse 046 553 7952 ja 040 259 8 410. Myös sosiaalisen median kanavamme ovat sinua varten: Snapchatistä meidät löydät nimellä Artiklakurssit, Instagramista Artiklavalmennus ja Facebookista Artikla ry:n valmennuskurssit. Valmennuskurssien alkua odottaessa hyödyllistä infoa löydät osoitteesta www.oikeustieteet.fi ja www.artikla.fi/valmennuskurssit.


Nähdään kursseilla ja toivottavasti myös tiedekunnassa!

Sofia Kauriinoja
Valmennuskurssivastaava 2019
Oikeustieteiden ylioppilaiden yhdistys Artikla ry

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti