torstai 9. helmikuuta 2023

Vuoden 2023 valmennuskurssivaliokunnan esittäytyminen

 

Aikaisemmin esittelyn blogiin ovat tehneet valmennuskurssivastaavamme Leila sekä valmennuskurssitiedottajamme Iina. Tällä kertaa esittelyvuorossa ovat valmennuskurssivaliokunnan loput jäsenet. Tänä vuonna valmennuskurssivaliokunta koostuu kuuden jäsenen sijaan kahdeksasta jäsenestä, jotka valittiin menneenä syksynä valiokuntavaaleissa. Valiokuntaan kuuluuvat sihteeri, moodle-tiimi, blogivastaava ja sometiimi. Kaikilla heistä on omien valiokuntatehtävien lisäksi yhteinen tehtävä auttaa ja tsempata kaikkia kevään hakijoita niin pääsykokeiden aikana, kuin tietysti ennen ja jälkeen prosessia!



SOMEVASTAAVAT: Sometiimin tehtävänä on vastata valmennuskurssien viestinnästä ja markkinoinnista. Tähän kuuluu esimerkiksi Instagramin ja Facebookin päivittäminen. Tänä vuonna sometiimiin kuuluu Jenni Parpala, Janette Ylinen ja Tara Tuokko.

 

Moikka! Oon Jenni Parpala ja toisen vuoden opiskelija. Oon tämän vuoden yksi valmennuskurssivaliokunnan somevastaavista. 

Kevät lähestyy kovaa vauhtia ja kohta alkaakin yhteishaku, jonka jälkeen pääsykoekirjat ilmestyy. Nyt on vielä hyvä aika ottaa rennosti ja kerätä kaikki voimat tulevaan kevääseen. Itse koin pääsykokeisiin lukemisen stressaavana ja ajoittain raskaana. Sen takia on erittäin tärkeää muistaa myös lukuaikana pitää omasta hyvinvoinnista kiinni! Omat vinkit tulevalle pääsykoekeväälle ovat, että suunnittele ennakkoon lukemisen aikataulu ja mieti valmiiksi omat opiskelutekniikat kuntoon. Luku-aika on melko lyhyt, joten lukuaika tulee käyttää tehokkaasti ja hyvin. Panosta lukemisessa kuitenkin laatuun kuin määrään.

Omasta kokemuksesta voin sanoa, että opiskelu aamusta iltamyöhään ilman muuta elämää ei tuo koulupaikkaa. Muista siis lukemisen ohella pitää taukoja, urheilla, nähdä ystäviä ja tehdä sellaisia asioita, jotka auttavat hetkellisesti irtautumaan pääsykoekirjoista. Tärkeintä kuitenkin koko kevään ajan on pitää se oma unelma oikikseen sisäänpääsystä mielessä. Mikään ei voita sitä fiilistä, kun opintopolkuun heinäkuussa ilmestyy tieto sisäänpääsystä oikikseen! 

Tsemppiä kaikille tulevaan kevääseen, toivottavasti nähdään ensi syksynä Lapin yliopiston käytävillä! 

 

Heippa! Olen Janette, 21-vuotias toisen vuoden opiskelija ja toimin tänä vuonna yhtenä somevastaavista.

Itse pääsin kouluun toisen hakukerran jälkeen pääsykokeella. Pettyneenä kokeen jälkeen olin varma yhden välivuoden vielä tulevan, mutta pitkän jännittämisen jälkeen paikka irtosikin vielä varasijalta. Siitä lähtikin asunnon metsästäminen sekä nopea muuttoprosessi ja opiskelujen alkua ei ehtinytkään vielä ajatella. Onneksi Rollo ottikin avosylin vastaan ja uusia ystäviä löytyy vieläkin.

Parhaimpana vinkkinä pääsykokeita ajatellen mulla on se, että muista oikeasti levätä ja luota omaan tekemiseesi! Laadukkaat 3 tuntia opiskelua on parempi kuin väkisin 8 tuntia väsyneenä opiskeleminen.

Tsemppiä kaikille urakkaan ja nähdään toivottavasti syksyllä!

 

Moikka! Olen Tara, 21-vuotias ensimmäisen vuoden oikkari, ja toimin valmennuskurssimme yhtenä somevastaavana. Pääsin oikikseen pääsykoevalinnan kautta toisella hakukerrallani. Pääsykoekeväänä minulla oli lukemisen tukena valmennuskurssi, josta koet olleen paljon hyötyä. Etenkin kurssin harjoitustehtävät koin hyödyllisiksi, ja ne tukivat hyvin lukemistani.

Ratkaisevaksi tekijäksi pääsykokeessa onnistumisen kannalta koin hyvän lukusuunnitelman laatimisen ja valmennuskurssilta saadut materiaalit. Koin myös hyödylliseksi kokemukseni ensimmäiseltä hakukerraltani.

Rovaniemelle muuttaminen Etelä-Suomesta tuntui aluksi jännittävältä, mutta uuteen kotikaupunkiin kotiuduin todella nopeasti. Uusien kavereiden ja aktiivisen ainejärjestön ansiosta olen viihtynyt Rovaniemellä todella hyvin.

Tsemppiä kaikille tulevaan kevääseen!

 

BLOGIVASTAAVA: Blogivastaava kuuluu osaksi sometiimiä, mutta pääasiallinen tehtävä on ylläpitää Artiklan valmennuskurssien blogia. Tämän vuoden blogivastaavana toimii allekirjoittanut Julius Karhapää.

 

Moikka! Olen Julius, 24-vuotias toisen vuoden oikkari täältä Rollosta ja toimin tänä vuonna blogivastaavana sekä osana sometiimiä. Osa on voinut bongata minut jo Artiklan valmennuskurssien TikTokista.

Itse pääsin sisään kolmannella hakukerralla, eikä yksikään hakukerta ollut itselleni helppo. Kuitenkin päättäväisyys ja työnteko tuottivat tulosta ja pääsin sisään! Parhaimpana vinkkinä voin sanoa sen, että muistakaa levätä ja antaa aikaa myös vaikkapa urheilulle tai muulle aktiviteetille, joka saa ajatukset muualle. Jälkiviisaana voin sanoa, että sisäänpääsyyn tuottaneen kevään aikana annoin itselleni myös juuri sitä ”muuta ajateltavaa”, toisin kuin kahtena aikaisempana kertana.

Älä koskaan luovuta, vaan seuraa unelmiasi loppuun asti, sillä työ tullaan palkitsemaan. Rollossa vietetty opiskeluaika on ollut tähän astisen elämäni parasta aikaa ja täältä saadut ystävät pysyvät matkassa loppuelämän.

Kaikille hurjasti tsemppiä kevääseen ja toivottavasti palataan asiaan syksyllä! Pitäkää lippua korkealla koko prosessin ajan ja muistakaa levätä lukemisen ohella!

 

SIHTEERI: Sihteerin toimiin kuuluu kokousten pöytäkirjojen kirjaamisen lisäksi muita kirjallisia työtehtäviä. Tänä vuonna sihteerinä toimii Marika Poikolainen.

 

Moikka! Olen Marika, 28-vuotias oikkari täältä lapin sydämestä. Toimin tänä vuonna valmennuskurssivaliokuntamme sihteerinä.

Ennen oikeustieteen opintoja, ehdin nähdä maailmaa, suoritin asepalveluksen ja työskentelin useammalla eri alalla. En ole tyypillinen esimerkki siitä opiskelijasta, joka ”tiesi aina mitä halusi ja pääsi suoraan lukion penkiltä oikikseen”. Sen sijaan pääsin sisään oikikseen avoimen väylän kautta, joka oli minulle luontevinta tuolloin työssäkäyvänä aikuisena.

Tulevia oikikseen hakijoita neuvoisin heti ensimmäisenä laatimaan hyvän lukusuunnitelman. Pääsykokeisiin lukeminen ei kuitenkaan ole kilpailu. Kilpailun sijaan on tärkeämpää ymmärtää se, että mitä lukee sekä kyky soveltaa lukemaansa pääsykokeessa.

Mikäli tänä vuonna ei vielä opiskelupaikka irtoa oikeustieteellisestä, niin suosittelen lämpimästi käyttämään välivuoden avoimen opintoihin. Lapin yliopistossa aiempien opintojen hyväksilukeminen (eli AHOTointi) on tehty varsin helpoksi ja tällä tavoin minäkin hyväksiluin suurimman osan oikeusnotaarin opinnoistani.

Tsemppiä kaikille pääsykoekevääseen! Kaikki se kova työ palkitaan lopulta, tulitpa sitten oikikseen sisään mitä kautta tahansa.

Tervetuloa Rovaniemelle! Täällä on ihmisen hyvä olla.

 

MOODLE-VASTAAVAT: Moodle-tiimi vastaa muun muassa hakijoilla käytössä olevien valmennuskurssin materiaalien sekä -verkkoalustan toimivuudesta. Moodle-vastaavina toimivat Kiia Saari, Veera Kainulainen sekä Mirka Sieppi.

 

Heippa!

Olen Kiia, ensimmäisen vuoden oikkari ja toimin tänä vuonna valmennuskurssivaliokunnassa moodletiimissä. Olen kotoisin Etelä-Pohjanmaalta ja vaikka aluksi muutto Rovaniemelle jännitti todella paljon, nyt olen enemmän kuin tyytyväinen valintaani muuttaa tänne! Vinkkinä voisinkin sanoa, että ei kannata jättää hakematta jonnekin vain sijainnin vuoksi.

 Itselläni hakukertoja oli takana useampi ja lukukeväitä tuli koettua sen myötä useita. Itse sain valmennuskursseilta paljon apua oman lukemisen tueksi ja ennen kaikkea itsevarmuutta omaan oppimiseen! Vaikka lukuaika voi olla hyvinkin stressaavaa aikaa, hyvällä aikatauluttamisella ja lukuajan sekä vapaa-ajan tasapainottamisella siitäkin ajasta pystyy nauttimaan.

 Omista hakuvuosistani tärkeimpänä olen oppinut sen, että omia unelmiaan tavoitellessa kannattaa nähdä vaivaa ja vastoinkäymisistä ei todellakaan kannata lannistua! Tsemppiä kaikille hakukevääseen ja toivottavasti syksyllä nähdään! <3


Hei!

 Olen Mirka, 22-vuotias ensimmäisen vuoden oikkari ja kuulun valmennuskurssivaliokunnan moodletiimiin. Muutama vuosi sitten muutin pohjoisesta Rovaniemelle ja olen viihtynyt täällä hyvin! Oikiseen pääsin kolmannella hakukerralla ja olen käynyt myös yhtä monta valmennuskurssia, joten kokemusasiantuntijaksi voi melkein kutsua.

Ennen oikikseen pääsyä kävin oikeustieteen opintoja Rovala-opistossa, joka avasi mahdollisuuden myös avoimen väylän kautta hakemiseen. Pääsin kouluun lopulta kuitenkin pääsykokeella. 

Jokaisella on oma tapansa opiskella ja tärkeää on löytää juuri se itselle sopiva. Pääsykokeessakaan ei tarvitse osata kaikkea! Sain yhdestä pääsykokeen tehtävästä pyöreät 0 pistettä ja yliopiston ovet avautuivat silti. Sillä, että keskittyy omaan tekemiseensä ja luottaa itseensä, pääsee jo pitkälle.

 

Hei, Olen Veera Kainulainen 24-vuotias ekan vuoden oikkari Rovaniemeltä.

Ennen tiedekuntaan pääsyä kävin Lapin yliopiston oikeustieteen kursseja Rovala-opiston kautta. Koulupaikka irtosi lopulta kolmannella hakukerralla. Jokainen hakukerta oli opettavainen ja varmisti sen, että tämä on oikea ala minulle.

Koulunpääsyn varmisti hyvä valmistautuminen ja ennakointi. Mietin etukäteen minkälaisia ongelmia voisi tulla luku-urakan aikana eteen ja mietin näihin asioihin valmiit ratkaisut. Ratkaisevaa viimeisellä hakukerralla oli myös se, että opiskeluni oli tehokkaampaa ja käytin enemmän aktiivisen oppimisen keinoja. Tein esimerkiksi kysymyksiä itselleni hankalaksi kokemistani asioista. Pidin myös parempaa huolta omasta jaksamisesta ja pidin enemmän vapaata. Kannattaa aikatauluttaa itselle mieluisia asioita jokaiselle viikolle. Mulla löytyy vielä vaikka kuinka paljon vinkkejä pääsykokeeseen valmistautumiseen. Onneksi päästään vielä jakamaan omia ajatuksia myöhemmin blogin puolella!

Nähdään tiedekunnassa syksyllä <3


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti