torstai 16. helmikuuta 2023

 

Rovaniemelle muutto ja ystävien saaminen

Moikka kaikille! Mun nimi on Henri ja olen ensimmäisen vuoden Artisti, eli tuttavallisemmin fuksi! Itse olen päässyt asustelemaan Rovaniemellä noin puolikkaan vuoden verran ja nyt pääsenkin kertomaan teille vähän meikäläisen omia kokemuksia Rovaniemelle muuttamisesta ja uusista ystävistä!

Tosiaan, sain viime kesänä kuulla, että muutto Rovaniemelle odottaa. Valehtelematta sanon, että muuttaminen jännitti aivan törkeän paljon. Itse olen alun perin Helsingistä kotoisin, enkä ollut ennen edes ennättänyt käymään Rollossa asti! Alkusyksyllä päästessäni Rovaniemelle olin hämmentynyt ja eksyksissä. Kaikki oli aivan uutta ja oli outoa, kun yhtäkkiä vanhat kaverit eivät olleetkaan kolkuttelemassa oveen.

Rovaniemen katuja ei onneksi tarvinnut liian pitkään yksin kulkea, sillä elokuun puolenvälin jälkeen pärähtääkin käyntiin kolmen viikon fuksihärdelli. Tähän asti eletystä Artistielämästä ylivoimaisesti mieleenpainuvinta aikaa oli fuksihärdelli! Härdellin aikana pääsi tutustumaan aivan mahtaviin kurssikavereihin sekä myös tutoreihin, unohtamatta tietysti ainejärjestömme Artiklan toimintaa sekä yliopiston anteja!

Fuksihärdelli tuntuu jokaiselle henkilökohtaisesti räätälöidyltä silmien avaukselta siihen, kuinka tajuttoman hienoa on olla Artisti! Väitänkin, että Artiklan suuri koko on yksi sen isoimmista vahvuuksista, ja voit olla varma, että joukosta löytyy alkumetreiltä asti sinun oma tukiverkkosi. Rovaniemelle saapuu ympäri Suomea nuoria ja innokkaita fukseja, joiden kanssa pääset viettämään erilaisia tapahtumia! Tätä rumbaa ohjaavat tutorit, jotka toimivat ”vanhempien” roolissa pitäen huolen, että kaikki pysyvät letkassa!

Artistien kanssa on aina hauskaa, on sitten kyse opiskelijabileistä, pitkistä opiskelupäivistä tai esimerkiksi Rovaniemen kauniista maisemista nauttimisesta. Artistien suuri määrä ja yhteenkuuluvuus takaa sen, että olivat omat kiinnostuksenkohteesi mitkä olivat, aina on porukkaa lähtemässä mieluusti mukaan!

Rovaniemelle muuttaminen on monelle jännittävä elämänjakso, samoin kuin tietysti oikeustieteellisessä aloittaminen ylipäätään. Kuitenkin suurimmat huolet pois, fukseille luotavat yhteiset ryhmät takaavat sen, että et jää mistään tiedosta paitsi! Myös jo edellä mainitut kurssikaverit sekä tutorit pitävät huolen, että kaikki sujuu mallikkaasti ja pääset asettautumaan Rovaniemelle mutkattomasti! Syksyllä pääseekin parhaiten kokemaan Artiklan, Rovaniemen ja Artistien taian olemalla oma itsensä sekä lähtemällä mukaan kaikkeen rohkeasti ja ennakkoluulottomasti! Mainittakoon vielä, että Artistit eivät kaihda toisiaan ja vuosikurssirajat voi unohtaa saman tien! Kaikki ”vanhat” opiskelijat muistelevat lämmöllä omaa aikaansa fuksina sekä sitä, kuinka osaltaan jännittävää ja antoisaa aikaa fuksivuoden alku on. Haluan toivottaa teille kaikille älyttömän suuret tsempit kevään koitoksiin! Kevät on joka tapauksessa rankka, mutta voin luvata, että tunnelin päässä on valoa ja ennen kuin huomaatkaan, olet viettämässä aikaa mahtavien uusien ystävien kanssa!

Tsemppiä ja syksyllä nähdään!

Henri Kaartti, Artisti vuosimallia 2022

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti