torstai 5. toukokuuta 2022

Pääsykoekevään vappu vs. opiskelijavappu

Pääsin viettämään tänä vuonna ensimmäistä opiskelijavappua. Päätimme ystävieni kanssa lähteä viettämään vappua Helsinkiin, sillä aika moni muukin meidän ainejärjestöstämme tuntui menevän sinne. Helsingissä oli myös vappuaattona eräs tapahtuma, johon halusimme osallistua. Olimme varanneet Airbnb:n kautta asunnon, joka sijaitsi Helsingin keskustassa. Lähdimme Helsinkiin jo 29.4. ja palasimme takaisin 2.5. Pääsin kuitenkin juhlimaan vappua myös Rovaniemellä, sillä osallistuin edeltävänä viikonloppuna beer pong -turnaukseen katsojana. Kävin niin ikään Tampereellakin pyörähtämässä eräässä opiskelijatapahtumassa. Oli mukava kiertää eri kaupunkeja ja opiskelijatapahtumia. Aion ehdottomasti ensi vuonna tehdä samoin ja kiertää toivottavasti vielä enemmän eri tapahtumia ja kaupunkeja.

Muistelin tänä vappuna paljon myös viime vappua. Vuoden 2021 vappu meni lukiessa. Muistan, kuinka pahalle tuntui kieltäytyä kavereiden vapun juhlimiskutsuista. Mietin koko tuon vapun, kuinka opiskelijavappu on varmasti kaiken tämän arvoinen. Pidin mielessäni koko ajan tavoitteeni koulupaikasta ja bolognanpunaisista haalareista. Toivonkin kaikkien, jotka ovat samassa tilanteessa, toimivan samoin. Itselle kannattaa muistuttaa, minkä takia hakee oikeustieteelliseen. Loin itse mielessäni mielikuvia, jotka auttoivat minua jatkamaan lukemista. Kuvittelin muun muassa, millaista olisi pukea haalarit ensimmäistä kertaa päälle tai kuinka hauska opiskelijavapusta tulee. Pidin nämä mielikuvat mielessäni ja palasin niihin aina, kun lukeminen alkoi tuntumaan ylivoimaiselle.

En siis itse viettänyt vappua millään tavalla, kun luin pääsykokeisiin. Koin tämän olevan itselleni paras vaihtoehto, sillä en olisi pystynyt rentoutumaan. Olisin luultavasti miettinyt koko ajan vain menetettyjä lukutunteja ja sitä, kuinka jäisin muista jälkeen. Itselleni oli paras olla pitämättä yhtään vapaapäivää lukemisesta pääsykoekeväänä. Olen kuitenkin kuullut, että osa juhlii vappua edes jollain tavalla pääsykoeurakan lomassa. Tämä on aivan yhtä hyvä vaihtoehto. Lukusuunnitelmaan voi laittaa esimerkiksi niin, että 30.4. lukee puolikkaan päivän ja aloittaa 1.5. vähän tavallista myöhemmin lukemaan. Myös kokonaisen vapaapäivän voi sisällyttää omaan lukusuunnitelmaan, jos se tuntuu itselle hyvältä. Jokaisen tulee miettiä, mikä itselle tuntuu hyvälle ja kuinka paljon vapaata haluaa pitää. Lukemisesta on hyvä pitää myös taukoja, joiden aikana aivot saavat levätä. Ei siis ole mitenkään väärin lukea vappuna hieman vähemmän ja viettää vapaa-aikaa.

Vappu tuli omasta mielestäni todella nopeasti. Koko fuksivuosi on mennyt silmänräpäyksessä. Enää on jäljellä vain yksi tentti ja fuksivuosi alkaa olla taputeltu. En ollut osannut varautua vappuun mitenkään sen kummemmin enkä kerennyt kunnolla perehtymään Rovaniemellä oleviin vapputapahtumiin. Aika moni Rovaniemellä oleva vapputapahtuma tuntui menevänkin minulta tämän takia ohi. Kuitenkin vappu Helsingissä oli todella onnistunut. Kävimme katsomassa Mantan lakitusta, kävimme mainitsemassani tapahtumassa ja pidimme piknikin Kaivopuistossa. Koko viikonloppu oli kaiken kaikkiaan erittäin mukava enkä malta odottaa ensi vappua. Vappu on varmasti ollut yksi tämän lukuvuoden kohokohdista. Parasta oli viettää aikaa ystävieni kanssa ja nähdä muitakin tuttuja. Pääsykoekevään lukeminen oli ehdottomasti tämän arvoista.

 

Aleksandra Piiksi

apiiksi@ulapland.fi

Blogin ylläpitäjä 2022 ja ensimmäisen vuoden opiskelija

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti