torstai 10. helmikuuta 2022

Vuoden 2022 valmennuskurssivaliokunnan esittäytyminen

Aikaisemmin tänä vuonna blogissamme on jo esitelty valmennuskurssivastaava- ja tiedottaja. Nyt vuoroon pääsevät muut valmennuskurssivaliokunnan jäsenet. Valmennuskurssivaliokuntaan on valittu valiokuntavaaleilla kuusi jäsentä. Valiokuntaan kuuluu sometiimii, blogivastaava, moodle-vastaavat ja sihteeri. Kaikki he ovat valiokunnassa auttamassa ja kannustamassa hakijoita sekä helpottamassa pääsykoekevään sujuvuutta.SOMETIIMI: Sometiimin tehtäviin kuuluu vastata sosiaalisen median markkinoinnista ja viestinnästä. Sometiimi pyörittää myös esimerkiksi meidän Instagram- ja Facebook-tilejämme. Tänä vuonna meidän sosiaalisen mediamme sisällöstä vastaavat Iina Antinoja ja Mira Miettinen.

Iina: Moikka! Olen Iina Antinoja, 20-vuotias ensimmäisen vuoden oikkari ja toimin meidän valiokunnassamme somevastaavana yhdessä Miran kanssa!  Pääsin ensimmäisellä hakukerrallani oikikseen pääsykokeen kautta, ja kävin myös valmennuskurssin. Pääsykoekevät oli raskas, mutta nyt voin käsi sydämellä sanoa varmasti yhden kaikkien aikojen kliseisimmän sanonnan, että kaikki työ todellakin palkitaan!

Koen, että minulle ratkaisevia tekijöitä oikiseen pääsyssä oli ehdottomasti valmennuskurssille osallistuminen, aikatauluttaminen ja omaan tekemiseen keskittyminen. Olen usein ollut kova vertaamaan itseäni muihin, joten sen ymmärtäminen, että olemme kaikki yksilöitä ja opimme eri tavalla, oli kullanarvoista sisäänpääsyni kannalta.

Ennen Rovaniemelle muuttoa asuin Helsingissä, ja alun perin olen kotoisin Espoosta. Ennen muuttoa en ollut koskaan käynyt Rovaniemellä, enkä tiennyt yhtään mitä odottaa. Nyt Rovaniemestä on tullut jo alle vuodessa rakas kaupunki täynnä ihania ihmisiä ja muistoja. Luonto, yhteisöllisyys ja lyhyet välimatkat ovat ehdottomasti Rovaniemen parhaita puolia!

Tsemppiä kaikille pääsykoekevääseen, toivottavasti tapaamme teidän kanssanne ensi syksynä!

Mira: Moikka! Olen Mira, ensimmäisen vuoden opiskelija ja toinen valmennuskurssivaliokunnan somevastaavista. Muutin Rovaniemelle Espoosta, mutta olen alun perin kotoisin vähän pienemmältä paikkakunnalta, mikä osaltaan varmasti helpotti sopeutumista Rovaniemelle. Olenkin sopeutunut tänne paremmin kuin aluksi ajattelin. Rovaniemeä ei kannata pelätä! Opiskelijoille täältä löytyy kyllä tekemistä ja ohjelmaa, sillä jo pelkästään Artikla tarjoaa jäsenilleen monipuolisesti erilaisia tapahtumia ja kerhotoimintaa aina ulkoilmasta ja urheilusta opiskelijabileisiin – puhumattakaan kaikesta muusta, mitä Rovaniemellä voi keksiä. Eikä kannata unohtaa, että lentokoneet ja junat kulkevat :D

Tulevia oikikseen hakijoita neuvoisin ensinnäkin laatimaan hyvän lukusuunnitelman. Lukusuunnitelman noudattaminen lievittää stressiä ja helpottaa opiskelun aloittamista aamulla, kun tietää mitä on luvassa. Toisaalta kannattaa muistaa, että vaikka lukuaikaa tuntuisi olevan liian vähän, se on kaikille yhtä lyhyt eikä kukaan voi osata kaikkea täydellisesti. Toisena vinkkinä sanoisin, että pyri pitämään jokainen opiskeluhetki tehokkaana. On turhaa vain istua tuolilla ja vain tuijottaa kirjoja tai katsella ikkunasta ulos. Tällaisina hetkinä voi vaikka lähteä pienelle happihyppelylle ja yrittää sen jälkeen uudelleen. Tärkeää on myös muistaa tauot.

Tsemppiä kevääseen. Kova uurastus varmasti lopulta palkitaan!

BLOGIVASTAAVA: Blogivastaava vastaa Artiklan valmennuskurssien blogin ylläpidosta. Blogivastaava osallistuu myös sometiimin työskentelyyn. Blogivastaavana toimii tänä vuonna Aleksandra Piiksi.

Aleksandra: Hei! Oon Aleksandra Piiksi, 20-vuotias ensimmäisen vuoden opiskelija ja mulla on kunnia tänä vuonna toimia blogivastaavana valiokunnassamme. Muutin Rovaniemelle Tampereen viereisestä kunnasta Lempäälästä. Mun isovanhemmat asuu myös Lapissa, joten Rovaniemelle muutto ei hätkäyttänyt niin paljoa.

Pääsin itse oikikseen ensimmäisellä hakukerralla pääsykokeen kautta. Uskon, että mun sisäänpääsyn kannalta ratkaisevia asioita olivat motivaatio, tarkka lukusuunnitelma ja valmennuskurssi. Mulla oli valmennuskurssilla mahtava tutor, joka tsemppasi mua koko luku-urakan läpi. Sain häneltä huikeita neuvoja, joiden uskon olevan yksi syy sisäänpääsylleni. Tiesin jo valmennuskurssilla ollessani, että haluan sisäänpäästyäni laittaa hyvän kiertämään ja toimia itsekin samanlaisena voimavarana uusille hakijoille.

Muistakaa levätä ja ottaa rennosti nyt vielä ennen pääsykoekirjojen julkaisua. Toivottavasti tapaamme ensi syksynä yliopistolla!

MOODLE-VASTAAVAT: Valmennuskurssien materiaalit hakijoille tulevat löytymään Moodle-alustalta. Verkkoalustan ylläpidosta vastaavat tänä vuonna Noora Lehtonen ja Noora Räsänen.

Noora L.: Moikka! Oon Noora Lehtonen, 21-vuotias ekan vuoden oikkari ja tänä vuonna toimin valmennuskurssivaliokunnan moodletiimissä.

Mulle koulupaikka irtosi pääsykokeen kautta toisella hakukerralla. Molempina kertoina kävin artiklan intensiivikurssin. Jo kurssilla ollessani mietin, että kun pääsen tänne oikikseen niin haluaisin päästä osaksi valmennuskurssitiimiä:) Mulle hakukeväinä kurssien tuutorit olivat kultaakin kalliimpi voimavara, niin ootan innolla, että pääsen nyt tukemaan tulevia hakijoita.

Mun vinkit kevääseen on, että hengähtää kunnolla ennen kurssin alkua! Kannattaa suunnitella luku-urakan aikataulua etukäteen ja hoitaa kaikki ylimääräinen alta pois. Kun urakka alkaa, älkää unohtako vapaa-aikaa! Uskallan väittää, että itse pääsin sisälle sen ansiosta, että poistuin välillä mun yksiöstä käymään esimerkiksi salilla (mitä en muuten ekalla hakukerralla tehnyt!)

Hurjasti tsemppiä kaikille!

Noora R.: Moikka! Olen Noora, 20-vuotias ensimmäisen vuoden oikkari, ja toimin valiokunnan toisena Moodle-vastaavana! Hain opiskelemaan kaksi kertaa, eli vietin lukion jälkeen välivuoden, jonka jälkeen pakkasin tavarani Lahdesta ja muutin Rovaniemelle. Näinkin suuri maisemanvaihdos on ollut jännittävä ja iso muutos elämässä, mutta en vaihtaisi valintaani mistään hinnasta. Halusin lähteä jollain tavalla ainejärjestötoimintaan mukaan ja päädyin valmennuskurssivaliokuntaan sen monipuolisuuden vuoksi!

Koin monien muiden tavoin jatko-opintoihin hakemisen melko stressaavana asiana. Toivotan teille kaikille hakijoille todella paljon tsemppiä hakemisen kanssa! Yhteishakuun liittyen kannustan olemaan rohkea, ja hakemaan opiskelemaan juuri sitä alaa, mikä tuntuu parhaimmalta. Etenkin Etelä-Suomesta Rovaniemelle muuttaminen voi tuntua pelottavalta ajatukselta, mutta ei kannata antaa sen pelon tulla sun ja sun unelmiesi opiskelupaikan väliin! Oikeustieteelliseen hakiessa ja pääsykokeeseen valmistautuessa valmennuskurssi tarjoaa sekä tiedollista että henkistä tukea raskaaseen kevääseen, joten suosittelen harkitsemaan valmennuskurssin hankkimista oman jaksamisen tueksi. Tsemppiä!

SIHTEERI: Sihteerin tehtäviin kuuluu muun muassa valmennuskurssivaliokunnan kokouksen pöytäkirjan kirjaaminen ja muiden kirjallisten työtehtävien hoitaminen. Tänä vuonna valiokuntamme sihteerinä toimii Mikael Sillanpää. 

Mikael: Moi! Olen Mikael Sillanpää ja toimin tänä vuonna valmennuskurssivaliokunnan sihteerinä. Ikää on 21 vuotta ja pääsin oikikseen toisella hakukerralla. Oikis alavalintana on ollut minulle selkeä jo yläasteelta asti, joten sisäänpääsy merkitsi yhden ison henkilökohtaisen tavoitteen saavuttamista. Olin viime keväänä valmennuskurssilla ja koin siitä olevan paljon apua. Lähdin itse mukaan valmennuskurssitoimintaan, koska haluan itse olla auttamassa päämäärätietoisia hakijoita onnistumaan tavoitteessaan. Omasta mielestäni tärkeintä keväällä on huolehtia siitä, että omat opiskelutekniikat ovat tehokkaita, jonka lisäksi lukusuunnitelmaan kannattaa ehdottomasti panostaa. Ratkaisevaa kuitenkin on palava halu päästä sisään ja sen mukainen opiskelu pääsykokeisiin.

Paljon tsemppiä tulevaan kevääseen, tiedekunnassa nähdään!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti