perjantai 4. helmikuuta 2022

Valmennuskurssitiedottajan tervehdys

Heippa kaikille!

Mä oon Leila ja toimin tänä vuonna valmennuskurssitiedottajana. Oon toisen vuoden 
opiskelija ja alun perin Tampereelta kotoisin, mutta nyt jo Rovaniemelle kotiutunut. Pääsin sisään oikikseen kolmannella hakukerralla pääsykoeväylän kautta. Muistan vieläkin, kuinka kevät tuntui aina niin jännittävältä ajalta, opiskelupaikan hakemisesta tulosten julkaisemiseen asti. Muistan myös elävästi, kuinka paljon kaksi kertaa opintopolun ”et saanut opiskelupaikkaa” satutti. Silloin tuntui siltä, että elämä romahtaa, mutta lupaan teille kaikille, että elämä kyllä jatkuu. Kaikella on tarkoituksensa ja kaikki, jotka haluavat tarpeeksi paljon kouluun ja tekevät sen eteen työtä tulevat sinne pääsemään. Nyt jälkeenpäin katsottuna olen itseasiassa kiitollinen, etten päässyt heti opiskelemaan. Välivuodet kasvattivat minut, juuri lukiosta valmistuneesta epävarmasta tytöstä, itsenäiseksi naiseksi. Eihän se silloin tuntunut kivalta asua pienessä yksiössä ja tehdä minimipalkalla siivoojan ja asiakaspalvelijan töitä, mutta nämä kokemukset antoivat minulle jotain, mitä oppikirjoista ei voi oppia. Lisäksi pääsykoekirjojen ja avoimen yliopiston kurssien kautta varmistuin siitä, että oikeustiede on todella se, mitä haluan lähteä opiskelemaan.

Lähdin viime vuonna omien hakukertojeni motivoimana mukaan valmennuskurssitoimintaan. Halusin päästä jakamaan omaa tietoani eteenpäin uusille hakijoille. Pääsin valmennuskurssin sometiimiin sekä toimin tutorina kurssilaisille. Oli ihanaa päästä motivoimaan ja antamaan vertaistukea kurssilaisille. Tämä innosti minut hakemaan tänä vuonna valmennuskurssitiedottajaksi ja toivonkin, että kaikki kurssilaiset uskaltavat olla minuun yhteydessä matalalla kynnyksellä olipa kyse mistä tahansa :)

 Seuraavaksi voisin vähän kertoa, mitä kannattaa tehdä tässä kohtaa kevättä, kun pääsykoekirjat eivät ole vielä ilmestyneet. Ensinnäkin älä stressaa tässä vaiheessa liikaa! Pieni jännitys on hyvästä, mutta liiallinen stressaaminen ei tässä kohtaa kevättä auta. Jos sinulla ei ole vielä valmennuskurssia hankittuna, suosittelen sitä lämpimästi harkitsemaan. Ilman valmennuskurssia on kyllä mahdollista päästä kouluun sisään, mutta koen että se on huomattavasti haastavampaa. Itse en olisi ilman valmennuskurssiopettajien luentoja ja kurssitutoreiden apua jaksanut painaa koko kevättä. Valmennuskurssilla saat myös vertaistukea muilta kurssilaisilta eikä kenenkään tarvitse jäädä yksin puurtamaan koko kevättä läpi.

 

Seuraavaksi suosittelen tekemään itselleen selvän aikataulun. Tätä varten on myös hyvä pohtia: minkälainen oppija olet, mitkä lukutekniikat sopivat juuri sinulle parhaiten sekä miten huolehdit palautumisestasi lukupäivien jälkeen. Vaikka palautumisen suunnitteleminen saattaa kuulostaa hassulta, on sillä tosiasiassa suuri merkitys henkisen hyvinvoinnin ja jaksamisen kannalta. Itse varmistin palautumiseni muun muassa jokapäiväisillä kävelylenkeillä, joogalla, ravitsevalla ruualla, netflixillä sekä riittävillä yöunilla. En voi tarpeeksi painottaa, kuinka tärkeää riittävä unensaanti on uuden oppimisen kannalta. Aikatauluttamisessa kannattaa myös ottaa huomioon, miten saat häiriötekijät karsittua pois. Itse laitoin hakukeväänä tanssimisen ja kavereiden näkemisen tauolle, mutta täytyy kuitenkin muistaa, että jollekin nämä saattaisivat olla enemminkin tapa palautua kuin häiriötekijä. Tee siis aikataulusta itsesi näköinen ;) Ole myös valmis muuttamaan aikatauluasi, jos kirjojen ilmestyttyä huomaat, ettei se toimikkaan haluamallasi tavalla.

 Viimeisenä vinkkinäni suosittelen harjoittelemaan aineistotehtävien tekemistä. Aineistotehtävien määrä pääsykokeessa on viime vuosina noussut eikä niiden merkitystä kannata vähätellä. Lisäksi kannattaa hioa luku- ja vastaustekniikka kuntoon. Jos keskityt näihin ennen valintakoemateriaalin julkaisua, voit 21.4 alkaen keskittyä enemmän kirjoihin.

 

Kirjoitin viime vuonna jaksamisesta sekä erilaisista lukutekniikoista ja pääset halutessasi lukemaan kirjoituksen täältä: Oikeaa lukutekniikkaa etsimässä

 


Toivotan paljon tsemppiä kaikille tämän vuoden hakijoille!

 

Leila Helminen

Valmennuskurssitiedottaja 2022

valmennus@artikla.fi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti