tiistai 2. toukokuuta 2017

Tärkeitä valintoja


Moikka,
Olen Annika Palmu, 22-vuotias ensimmäisen vuoden oikeustieteen opiskelija Tampereelta. Toimin tänä keväänä Tampereen valmennuskurssituutorina ja ajattelin kertoa teille minun omasta hakuprojektistani sekä tärkeistä valinnoista kevään aikana.

Olen lapsesta asti halunnut juristiksi, mutta oikeustieteelliseen sisäänpääsy tuntui pitkään mahdottomalta ajatukselta. Lukion jälkeen pidin muutaman motivoivan välivuoden. Ensimmäisellä hakukerralla oma lukutekniikkani oli vielä hukassa ja en tehnyt tarpeeksi töitä opiskelupaikan eteen. Toisella hakukerralla kaikki sujui helpommin, koska tiesin mitä edessä odotti. Luin oman jaksamisen ehdoilla, söin terveellisesti ja näin myös kavereita.

Vaikeimpia hetkiä olivat vappu, Tapparan mestaruusjuhlat sekä muut tapahtumat. Olen tanssinut pitkään Tapparan Cheerleadereissa ja kolmena edellisenä vuonna finaalit olivat päättyneet hopeaan, joten mestaruus tänä vuonna oli tosi upea juttu. Tapparan torijuhlia vietettiin samaan aikaan, kun meillä oli valmennuskurssi. Kävin kesken kurssin tauolla esiintymässä torijuhlissa. Esityksen jälkeen palasin takaisin tunnille, kun muut jatkoivat juhlimaan. Kyllähän se silloin ikävälle tuntui, mutta kaikki työ ja valinnat palkittiin, kun opiskelupaikka oikeustieteellisestä aukesi samana vuonna.

Vappu on nyt takana ja muut kevään mukana tuomat houkutukset lähestyvät yhtä nopeasti kuin pääsykoe. Nyt mietitte, miksi aloititte tämän projektin ja vedätte sen täysillä loppuun. Tehkää oikeita valintoja ja malttakaa mielenne, vaikka aurinko alkaa lämmittää kirjaston saleja.

Annika Palmu

Valmennuskurssituutori

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti