maanantai 23. tammikuuta 2023

 Valmennuskurssivastaavan tervehdys

Heippa kaikille! 

Olen Leila ja vastaan tänä vuonna Artiklan valmennuskurssien käytännön toteuttamisesta. Opiskelijoiden auttaminen kohti oikeustieteellistä on ollut jo pitkään minulle tärkeää ja nyt keväällä pyörähtääkin kolmas kevät Artiklan valmennuskurssien parissa. Alkukevät tuo varmasti monelle hakijalle niin innostuksen kuin jännityksen tunteita. Muistan, kuinka itse valmistauduin valintakoekirjallisuutta varten käymällä avoimen kursseja, hiomalla luku- ja vastaustekniikkaa sekä rentoutumalla. Viimeisintä ei kannata missään nimessä unohtaa sillä lukuprosessia on vaikeaa suorittaa kunnolla, jos jo alkukeväästä poltat itsesi loppuun.

Vuoden 2023 yhteishaussa oikeustieteellisiin valitaan 60 % valintakokeen perusteella. Ei siis kannata stressata, jos ylioppilaskirjoitukset eivät mene odotetusti sillä edelleen suurimmalle osalle paikka yliopistoon aukeaa valintakokeella. Valintakoekirjallisuus julkaistaan tänä vuonna 25.4. ja valintakoe järjestetään 25.5. Hakuprosessi on siis viime vuosien tapaan sprintti, jossa testataan hakijoiden kykyä omaksua nopeasti uutta tietoa sekä hallita isojakin kokonaisuuksia. 

Jotta voit ottaa kaiken irti tästä lyhyestä lukuajasta, suosittelen hiomaan luku- ja vastaustekniikan kuntoon ennen valintakoekirjallisuuden julkaisemista. Meidän kursseihimme kuuluu luku- ja vastaustekniikan opetus, joka starttaa huhtikuun puolessa välissä. Tarjoamme myös maaliskuun alussa aineistokurssin, jossa harjoitellaan valintakokeen aineistotehtäviä varten. Aineistotehtävien merkitys valintakokeessa on kasvanut vuosi vuodelta, jonka vuoksi tätä tehtävätyyppiä ei kannata laiminlyödä!




Meidän kursseihimme kuuluu luku- ja vastaustekniikan opetus, joka starttaa huhtikuun puolessa välissä. Tarjoamme myös maaliskuun alussa aineistokurssin, jossa harjoitellaan valintakokeen aineistotehtäviä varten. Aineistotehtävien merkitys valintakokeessa on kasvanut vuosi vuodelta, jonka vuoksi tätä tehtävätyyppiä ei kannata laiminlyödä!

Vaikkei valintakokeessa menestyminen edellytä valmennuskurssin ostamista, suosittelen sitä erittäin lämpimästi. Valmennuskurssin opetus sekä kattavat materiaalit varmistavat, että saat kaiken irti lyhyestä lukuajasta. Itse valitsin kahtena ensimmäisenä hakukertanani kurssin, josta sain laajaa opetusta, kun taas viimeisenä hakukertana minulle riitti suppeampi opetus. Myös me tarjoamme tänä keväänä erilaisia kursseja ottaen huomioon erilaiset oppijat ja heidän tarvitsemansa tuen tarve.

Lopuksi toivotan hurjasti tsemppiä kaikille tämän vuoden hakijoille <3 Minulta saa aina tulla kysymään kysymyksiä matalalla kynnyksellä.

Nähdään valmennuskursseilla!

Leila Helminen

Valmennuskurssivastaava 2023

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti