perjantai 5. helmikuuta 2021

Minä, opiskelijat ja yhteisö

2021 - Lapland Entrepreneurship Society ry - Treasurer and Head of Marketing

2021 - Artikla ry - Vapaa-ajan valiokunta

2020 Artikla ry - Ulkoasiainvaliokunta

2019- 20 ELSA Rovaniemi - Vice President for Student Trainee Exchange Programme

2019- 20 Lapland Entrepreneurship Society ry - International Relations


2019 syksyllä, toisena vuonna oikeustieteellisessä opiskellessani istuin F-siivessä, opiskelijaravintola Petronellassa. Huomasin toisen kerroksen ikkunassa LaplandES:in bannerin. Opiskelijalähtöinen yrittäjyysyhteisö LES oli juuri aloittanut virallisesti toimintansa. Liityin mukaan International Relations -tiimiin, jossa viettäisin seuraavat puolitoista vuotta. IR-tiimissä tehtäväni oli tuoda ulkomaanmahdollisuuksia lähemmäs Lapin opiskelijoita kehittämällä yhteistyötä eri tahojen kanssa. Tämän ohella päädyin mukaan myös ELSA Rovaniemen hallitukseen sekä ainejärjestöni Artiklan valiokuntiin. Erityisesti Artiklan ulkoasiainvaliokunnassa pääsin rakentamaan parempaa yhteistyötä vaihto-opiskelijoiden ja ainejärjestön välille. Viimeisimpänä astuin LES:in hallitukseen markkinointivastaavan saappaisiin ja innolla odotankin tämän vuoden uusia haasteita.

Opinnot aloittaessani lupasin itselleni, että keskittyisin opintoihin enkä lähtisi mukaan mihinkään ylimääräiseen, sillä alanvaihdon vuoksi opiskeluvuosia oli kertynyt jo muutama. Note to my previous self: älä tee tyhmiä lupauksia. Yhdistyksissä toimiminen on ollut antoisin kokemukseni opiskeluelämäni aikana. Lähdin moneen mukaan puoliksi ystävien innoittamana ja puoliksi sen vuoksi, etten osaa sanoa ei. Vastuutehtävien kautta olen tutustunut mitä inspiroivimpiin kanssaopiskelijoihin niin omalta alalta kuin poikkitieteellisesti. Opiskelijajärjestöt ovat täydellinen paikka kokea yrittämisen, epäonnistumisen ja menestymisen kokemuksia rohkaisevassa ja turvallisessa ympäristössä.

Etenkin oikeustieteellisellä olen huomannut, että ihmiset ovat motivoituneita ja palavat halusta aloittaa uransa omalla alalla. Toivon kuitenkin, että jokainen nykyinen ja tuleva opiskelija nauttisi opiskeluajastaan, joka on erityisesti Rovaniemellä ainutlaatuista ja taianomaista aikaa. Eri opiskelijayhdistykset tarjoavat mahdollisuuksia oppia arvokkaita työelämätaitoja juridisen osaamisen lisäksi. Mikään osaaminen ei ole tarpeetonta eikä mahdollisuuksille kannata sanoa ei sen vuoksi, ettei se suoranaisesti liity omaan alaan. Mikäli olet koskaan tilanteessa, jossa harkitset yhdistystoimintaan ryhtymistä, tässä minun vinkkini: oman jaksamisen rajat on tärkeä tunnistaa. Näiden puitteissa yritä sanoa kyllä.

Rohkenen sanoa yhdistysten nykyisten toimijoiden puolesta, että niin Artikla, ELSA Rovaniemi kuin LES toivottavat sinut lämpimästi tervetulleeksi mukaan toimintaan. Jos LES:in toiminta kiinnostaa allekirjoittaneeseen voi olla yhteydessä. Meidät löytää myös kotisivuilta www.laplandes.fi, Facebookista ja LinkedInistä nimellä LaplandES sekä Instagramista käyttäjällä laplandesfi.

Tsemppiä hakemiseen ja nähdään Rovaniemellä!

Janina Voong

3.vuoden opiskelija

Marketing@laplandes.fi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti