maanantai 15. helmikuuta 2021

Opiskelijaelämän riennot - vauhdikasta tasapainoa tenttikirjoille

Moikka!

Opiskelijaelämän yksi parhaista puolista on ehdottomasti erilaiset opiskelijatapahtumat. Oikkarin opiskelijaelämä Rovaniemellä alkaa kolme viikkoa kestävällä fuksihärdellillä. Härdellin aikana fuksit pääsevät tutustumaan toisiinsa ja muihinkin artisteihin erilaisissa tapahtumissa ja riennoissa. Tähän ”kolomen viikon hölömöilyyn” mahtuu erilaisia kilpailuja, rastikierroksia, ensimmäiset sitsit, baarikierros ja vaikka mitä muuta kivaa! Näiltä viikoilta jää käteen paljon muistoja ja uusia ystäviä. Myös Half Moonin tanssilattia ja karaokelava tulevat varmasti kaikille tutuksi.

Vaikka fuksihärdelli kestääkin vain kolme viikkoa, ei tarvitse pelätä, että loppuvuosi olisi pelkkää pänttäämistä. Paksuja tenttikirjoja ja pitkiä luentoja on keventämässä erilaiset vapaa-ajan tapahtumat, joita on lähes viikoittain. On sitsejä, urheilutapahtumia, leffailtoja ja vaikka mitä muuta huikeeta tapahtumaa ihan ympäri vuoden! Jokaiselle löytyy varmasti jotakin mieluista vapaa-ajan toimintaa, johon kannattaa lähteä rohkeasti mukaan. Artiklalla on myös erilaisia kerhoja ja liikuntaryhmiä. Niissä on mahdollisuus esimerkiksi osallistua viikottaisiin säbävuoroihin tai vaikka neuloa yhdessä muiden artistien kanssa. 

Artiklan tapahtumakalenteriin kuuluu vuosittaisia perinteitä, kuten KV-viikot, kaamosluennot, pikkujoulut, ystävänpäiväsitsit ja Mr. Artikla. Oma suosikkini Artiklan tapahtumista on ehdottomasti kaamosluennot, jolloin fuksit yleensä pääsevät myös ensimmäistä kertaa ulkoiluttamaan haalareitaan. Artistit kokoontuvat Leville nauttimaan maisemista, toistensa seurasta ja ennen kaikkea pitämään hauskaa! Vaikka tapahtumaan nimensä mukaisesti kuuluu myös luennot, voi nopeasti matkalla Leville huomata, ettei bussiluentoihin voi suhtautua kovinkaan vakavasti. 

Rovaniemellä on myös paljon poikkitieteellisiä tapahtumia, joita on esimerkiksi Rolmiot ja Poronkusema. Kolme päivää kestävä Poronkusema on oikeastaan myös koko Pohjois-Suomen suurin opiskelijatapahtuma.

Tämän viikonlopun aikana opiskelijat ympäri Suomen pääsevät rastikilpailussa näyttämään taitonsa niin rasteilla kuin asukilpailussa. Poronkusema on myös täydellinen mahdollisuus kutsua omat kaverit vaikka toiselta puolelta Suomea tutustumaan Rovaniemeen.

Opiskelijaelämään mahtuu siis paljon muutakin kuin itse opiskelu ja tapahtumat on mielestäni todella tärkeitä tuomaan arkeen vaihtelua. Rovaniemellä onkin tapahtumista ja muustakin vapaa-ajan toiminnasta hyvä tarjonta eli ei todellakaan tarvitse pelätä, että täällä tulisi tylsää. Toivottavasti nähdään tapahtumissa ensi vuonna!
Wilma Sundberg 

Toisen vuoden oikkari

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti