torstai 30. tammikuuta 2020

Kaamosluennot - lukuvuoden kohokohta

Mitä saadaan, kun yhdistetään Levi, opiskelun uuvuttamia artisteja ja Mikko Vuorenpää?  No tietenkin kaamosluennot. Jo legendaariseen maineeseen noussut tapahtuma ei jättänyt tänäkään vuonna ketään kylmäksi, vaikka pakkasta olikin aika reippaasti. Jokainen artisti nautti varmasti viikonlopusta ja vielä enemmän siitä, että pääsi rankan reissun jälkeen palaamaan kotiin. Joku viisas taisi joskus sanoa, että se mitä tapahtuu Levillä, jää Leville… Joka tapauksessa viikonloppu sisälsi unohtumattomia hetkiä, joita jokainen osallistuja varmasti miettii kaihoisasti vielä pitkään. 
Tänä vuonna kaamosluentojen teemana oli lojaliteetti. Aiheeseen päästiinkin pureutumaan välittömästi tapahtuman alettua perjantaiaamuna, kun professorit Mikko Vuorenpää ja Veikko Vahtera luennoivat lojaliteetista bussimatkan aikana Leville. Todettakoon, että luennot eivät ehkä pedagogisesti tavoittaneet sitä absoluuttista huipputasoa, mutta viihdearvoltaan ne olivat kuitenkin sitäkin parempia!
Leville saavuttuamme majoituimme mökkeihin ja valmistauduimme lähtemään Tuikkuun, jossa saimme kuulla opiskelijoista koostuvien ryhmien valmistelemia esityksiä lojaliteetista ja sen ilmentymistä erilaisissa oikeudellisissa konteksteissa. Suosittu tapa seurata esityksiä ja samalla valmistautua omaan esiintymisvuoroon näytti olevan erilaisten lämmikkeiden nauttiminen, mikä tietysti on täysin ymmärrettävää, kun ulkona paukkui pakkanen ja edessä oli pitkä ilta. 

Päästyämme Tuikusta takaisin mökkeihin alkoi vapaa-aika. Illan ja yön aikana huolettomia artisteja bongattiin mitä suurimmissa määrin sekä pulkkamäessä että tanssilattialla. Vaikka muistikuvani tuolta illalta saattavatkin olla osin huteria, voin vannoa, että hauskaa kuitenkin oli! 
Lauantaina päivä alkoi aika hitaasti ja mukavan rapsakassa tunnelmassa. Kukin teki sitä minkä parhaaksi tällaisissa hieman epämukavissa tilanteissa koki: useimmat nukkuivat pitkään, toiset taas olivat jo aikaisemmin hereillä ja valmistautuivat päivän ohjelmaan. Lauantaina edessä oli jälleen hyviä ja mielenkiintoisia esityksiä Tuikussa. Mainittakoon vielä se, että Tuikussa saimme ryhmien valmistelemien esityksien lisäksi kuulla myös tapahtumaan osallistuneiden professoreiden ja muiden kunniavieraiden pitämiä loisteliaita puheita. Niitä oli todella mielenkiintoista kuunnella, sillä puhujat edustivat alansa terävintä kärkeä, ja heillä oli aiheesta valtavasti asiantuntemusta. 
Lauantai-iltana oli taas bileet mökeissä, joita en taaskaan käy yksityiskohtaisemmin läpi. Hauskaa oli kuitenkin jälleen!
Sunnuntaina oli kotiinlähdön aika. Mökit siivottiin moitteettomaan kuntoon yhteisvoimin, jonka jälkeen hypättiin busseihin, ja matka kohti rakasta Rolloa alkoi. Reissu oli kaiken kaikkiaan erittäin onnistunut, ja käteen jäi monia hyviä muistoja. Kaamosluennot ovat tapahtuma, joka pitää kokea itse! Allekirjoittanut odottaa ainakin innolla jo seuraavan vuoden Kaamosluentoja! 
Ilmari Tiitta
Ensimmäisen vuoden oikkari

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti