tiistai 14. tammikuuta 2020

2020 - onnistumisten vuosikymmen!

Valmennuskurssivaliokunta koostuu vuonna 2020 jo aiemmin esittäytyneiden valmennuskurssivastaavan ja -tiedottajan lisäksi kuudesta valiokuntavaaleilla valitusta virkailijasta, joilla on omat tehtävänsä ja vastuualueensa kurssin järjestämiseen liittyen. Tämän ahkeran porukan esittäytymiset ja tervehdykset lukijoille voitte lukea alta. 


SNÄPPIVASTAAVA: Tänä vuonna valiokunnan snäppivastaavana toimii Roosa Teittinen. Roosa vastaa valmennuskurssien Snapchat -tilin @artiklakurssit sisällöstä. 

Roosa: Moikka! Olen Roosa Teittinen, 20-vuotias Helsingistä alun perin tuleva ensimmäisen vuoden opiskelija. Pääsykoeurakan kävin itse läpi kahdesti ja toisella yrityksellä avautui minullekin oikiksen ovet! Osallistuin molempina keväinä valmennuskurssille, joka osoittautui todella suureksi avuksi. Uskon, että koemateriaalin sisäistäminen olisi ollut paljon hankalampaa ilman pätevien opettajien apua ja harjoitustehtävien tekemistä. Vertaistuki oli minulle myös äärimmäisen tärkeää ja siksi haluankin olla avuksi teille uusille oikkarikokelaille. Pääsykoepaineita ja stressiä on ihana päästä välillä purkamaan, etenkin niille, jotka ymmärtävät täysin mistä on kyse.

Molemmilla hakukerroilla laitoin hakulomakkeeseen jokaisen yliopiston, jossa on oikeustieteellinen tiedekunta. Tärkeintä minulle oli se, että pääsen opiskelemaan lakia: paikkakunnalla ei juuri ollut merkitystä. Lopulta kohdalle osui Lapin yliopisto ja Rovaniemi, enkä voisi olla tyytyväisempi! Kehotan siis jokaista maksimoimaan sisäänpääsymahdollisuutensa ja kirjaamaan hakutoiveisiin kaikki viisi oikista, vaikka yksi saattaakin olla se ensisijainen unelma.

Toivotan kaikille tsemppiä ja intoa pääsykoekevääseen!


SOMETIIMI: Sometiimi tuottaa sisältöä Artikla ry:n valmennuskurssien Facebook -sivuille sekä instagramiin käyttäjälle @artiklavalmennus. Sometiimissä ahkeroivat tänä vuonna Janina Helander ja Kira Wilska.


Janina: Moi! Olen Janina Helander, 20-vuotias toisen vuoden oikeustieteen opiskelija. Pääsin oikikseen ensimmäisellä hakukerralla suoraan lukiosta. Pääsykoekevät oli raskas, mutta valmennuskurssi ja valmennuskurssitutorien kannustukset auttoivat jaksamaan. Fuksivuosi kului nopeasti opintojen ja tapahtumien parissa. Olen viihtynyt Rovaniemellä todella hyvin ja päässyt tutustumaan ihan mahtaviin tyyppeihin.

Toimin valmennuskurssivaliokunnassa sometiimissä yhdessä Kiran kanssa. Me vastaamme Artiklan valmennuskurssien somekanavien päivittämisestä Instagramissa ja Facebook-sivuillamme. Koen, että valmennuskurssilla oli iso rooli pääsykoekeväänäni ja siksi halusin itse mukaan valmennuskurssitoimintaan, jotta voin tsempata ja auttaa hakijoita. Vinkkini tuleville hakijoille on se, että laatii realistisen lukusuunnitelman ja pohtii jo etukäteen, mikä lukutekniikka sopii itselle parhaiten.


Kira: Moikka! Olen Kira Wilska, 19-vuotias ensimmäisen vuoden opiskelija. Valmistuin tässä viime keväänä ja syksyllä olikin jo suunta kohti pohjoista. En ollut koskaan aiemmin käynyt Rovaniemellä, joten en yhtään tiennyt mitä olettaa. Kieltämättä ehkä odotin jotain pientä ja hiljaista turistikylää. Tämä paikka on kuitenkin tuntunut itselle osuvalta ja kulunut fuksisyksy on tarjonnut niin paljon enemmän, kuin oisin osannut olettaa. Opiskelun ja tapahtumien ohella olen tutustunut mitä upeampiin ihmisiin, minkä vuoksi olen todella onnellinen, että pääsin juuri tänne kouluun.

Hain mukaan valiokuntaan, jotta pääsen auttamaan muita selviämään rankasta pääsykoeurakasta. Itse koin lukuaikana hyödyllisimmiksi harjoitustehtävät sekä tiivistelmät. Harjoituskokeet ovat myös loistava tapa testata omaa oppimista. Kevättä varten suosittelisin jo etukäteen miettimään omaa lukutapaa ja testata erilaisia opiskelutekniikoita, jotta kirjojen ilmestyessä pääsee heti toimeen. Lukuaika menee loppujen lopuksi melko nopeasti, eikä se ole mahdoton urakka, jos on valmistautunut hyvin etukäteen. 

VERKKOYMPÄRISTÖVASTAAVA: Verkkoympäristövastaavan vastuualueeseen kuuluu huolehtia tehtävistä, jotka koskevat valmennuskursseillamme käytettävää verkkoympäristöä. Verkkoympäristövastaavan pestin hoitaa tänä vuonna Juha Vallivaara.

Juha: Heippa kaikille! Olen Juha ja ensimmäisen vuoden oikkari. Toimin tämän vuoden verkkoympäristövastaavana eli selvemmin sanottuna Moodle-vastaavana. Olen 22-vuotias ja alun perin kotoisin Lohjalta. Hakukertoja minulle kertyi yhteensä neljä kertaa ennen kuin tiedekunnan ovet avautuivat, joten pääsykokeiden suhteen olenkin jo ”konkari”. Muutaman hakukerrankaan jälkeen ei kannata lannistua! Opiskelupaikka voikin tulla jo heti seuraavana keväänä!

Omalta osaltani pääsykoekeväälle vinkkinä suosittelen lämpimästi kaikenlaista kirjoittamista (muistiinpanot, mindmapit ym.) kirjojen lukemisen ohelle. Niillä ainakin itselleni helpottui – pääsykokeiden kannalta tärkeä – kokonaisuuksien hallinta. Toinen tärkeä vinkki on muistaa pitää taukojakin aika ajoin.

Tsemppiä ja lukuintoa tulevalle keväälle!


BLOGIVASTAAVA:  Valiokunnan blogivastavalle kuuluu valmennuskurssiblogimme päivittäminen, blogitekstien käsittely, blogin ulkoasu ja muut blogiin liittyvät tehtävät. Tämän vuoden blogivastaava on Vilma Vastamäki.

Vilma: Moikka! Olen Vilma Vastamäki, 20-vuotias ensimmäisen vuoden oikeustieteen opiskelija. Toimin valiokunnan blogivastaavana ja kerron blogissa oikkareiden arjesta ja juhlasta tiedekunnan sisältä käsin. Olen alun perin kotoisin Heinolasta, joskin piipahdin lukion jälkeen vuoden Turussa kansanopistossa suorittamassa avoimen yliopiston opintoja. Rovaniemi oli minulle ennen syksyä täysin tuntematon paikka, enkä ollut koskaan ajatellut opiskelujeni jatkuvan Suomen pohjoisimmassa yliopistossa. Ajatus pohjoiseen muuttamisesta jännitti aluksi, mutta Rollo hurmasi minut hetkessä virkeydellään ja kauneudellaan. Täällä luonnon keskellä on upeaa viettää oikkarielämää, eli sitä ihmisen parasta aikaa.

Pääsin oikikseen toisella hakukerralla, ja sisäänpääsyssäni ratkaisevassa asemassa olivat oikea luku- ja vastaustekniikka, asioiden jäsentely ja erityisesti pääsykokeisiin lukevien kavereiden ja tutorien vertaistuki. Kevään hakijoille suosittelen lämpimästi harjoitustehtävien tekemistä. Silloin tulee pakostikin harjoiteltua oikeaa vastaustekniikkaa, ja kokeessa ei mene turhaa aikaa vastausrakenteen pohtimiseen. Suurimpien oikeudenalojen yleisten oppien hallinnastakaan ei ole koskaan haittaa. Ehdottoman tärkeää on myös uskoa itseensä ja pitää pää kylmänä: älä vertaile omaa lukunopeuttasi tai lukupäiväsi pituutta muiden hakijoiden vastaaviin. On parasta lukea niin kuin itsestä tuntuu parhaalta.

Toivotan kaikille oikein paljon tsemppiä ja jaksamista kevääseen!

SIHTEERI:  Valiokunnan sihteeri huolehtii muun muassa valiokunnan kokousten kulun ylöskirjaamisesta ja kokouspöytäkirjojen laatimisesta. Valiokunnan sihteerinä vuonna 2020 toimii Riina-Maria Rissanen. 

Riina-Maria: Olen Riina-Maria, Espoosta lähtöisin oleva ensimmäisen vuoden opiskelija ja tämän vuoden valmennuskurssivaliokunnan sihteeri. Eletään ihan mielenkiintoisia aikoja, kun jälleen lähestyvä uusi pääsykoekevät häämöttää jo horisontissa. Tuntuu kuin viime keväästä olisi vain hetki, ja on vähän hankala uskoa, että tässä on ollut jo kesä, syksy sekä alkutalvi välissä. Aika kuluu nopeasti kun on kivaa!

Kun viime keväänä ovet tänne Lapin oikeustieteelliseen tiedekuntaan aukenivat monen välivuoden jälkeen, tunnelmat olivat ristiriitaiset yliopiston kaukaisen sijainnin takia, mutta toisaalta kaikki tuntui hyvältä ja luontevalta. Olen asunut lukion jälkeen Ruotsissa, ja lukion jälkeisten kotipaikkojeni välillä on huimat 1800 kilometriä. Onneksi niin kuin Etelä-Ruotsi aiemmin, myös Rovaniemi tuntuu nyt minulle kodilta. Tänne pääsy on ollut tähänastisen elämäni parhaimpia asioita.

Toivon että sinä joka luet tätä, olet myös löytänyt tai ainakin löytämässä oman unelmasi ja tarkoituksesi! Se kun voi löytyä mitä yllättävimmistä paikoista ja mitä yllättävämpien käänteiden jälkeen. Me valmennuskurssin tyypit olemme täällä auttamassa sinua saavuttamaan tavoitteesi, ja mikä olisikaan hauskempaa, jos ensi syksynä sinäkin löytäisit itsesi täältä Rovaniemeltä. Oikis vaatii paljon istumista ja lukemista. Mutta hei – melkein kaikkea kokeilleena – voin sanoa että oikis taitaa olla sitä ihmisen parasta aikaa!




Muistathan nämä kevään tärkeät päivämäärät:
Korkeakoulujen yhteishaku 18.3. - 1.4.
Erityisjärjestelytarpeista pääsykokeessa on ilmoitettava 1.4.2020 mennessä
Pääsykoekirjallisuus julkaistaan 27.4.
Pääsykoe 26.5.


Artiklan valmennuskurssiblogissa ja somekanavissa julkaistaan koko vuoden ajan oikeustieteellisessä opiskeluun ja hakuprosessiin liittyviä postauksia ja vinkkejä, joten kannattaa ehdottomasti pysyä kuulolla! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti