maanantai 14. toukokuuta 2018

Valiokunnan viimeiset vinkkivitoset

Kevät on hurahtanut jo pitkälle ja valmennuskurssien loppukin jo häämöttää, sillä huomenna kevät huipentuu valintakokeeseen. Te hakijat olette tehneet kovan työn ja nyt me valiokuntalaiset haluamme jakaa teille vielä viimeiset terveiset.
Kevät on vihdoin saapunut myös Rovaniemelle!

"Kova uurastus on viimein tullut melkein päätökseensä, ja tiistaina jokainen pääsee viimein antamaan kaikkensa kevään tärkeimmässä koitoksessa. Haluan vielä muistuttaa siitä, miten tärkeää on osata luottaa itseensä 110%. Olet varmasti antanut kaikkesi ja vaikka tuntuisikin siltä että lukuaika loppuu täysin kesken, on se lopulta kaikille sama ja sanoisit varmasti samaa vaikka lukuaikaa olisi vielä kuukauden verran enemmän. Paljon tsemppiä pääsykokeeseen! Pää kylmäksi ja anna kaikkesi, niin nähdään syksyllä!"
Pinja Pöllänen, valmennuskurssisihteeri


"Loppusuora häämöttää jo! Vielä viimeinen vuorokausi jäljellä ja sitten onkin itse H-hetken aika! Käytä aikasi hyvin, tee vielä viime hetken kertaamiset ja valmistaudu itse koepäivään, niin voit astella kokeesta ulos levollisin mielin kesälaitumille.
Paljon tsemppiä tiistaita varten!"
Matti Mämmi, verkkoympäristövastaava


"Heippa! Viimenen lukuviikko on käynnissä ja toivottavasti vielä intoa riittää. Pitäkää mielessä, että olette oppineet kevään aikana hurjasti ja nyt täytyy vaan uskoa itseensä. Selvittäkää koepaikka hyvissä ajoin ja varatkaa aamulla tarpeeksi aikaa. Viimeisillä hetkillä tapahtuu ihmeitä ja kukaan ei saa luovuttaa!"
Tiina Kangasluoma, sometiimi


"Vähiin käy ennen kuin loppuu - tavataan sanoa, ja niin se vain tämäkin pääsykoekevät on loppukiriä vaille maalissa. Luota itseesi, pidä pää kylmänä ja etene loppuun asti oman suunnitelmasi mukaan kanssahakijoista välittämättä. Olet lukenut yli kuukauden, joten sinä osaat kyllä. Hurjasti tsemppiä loppurutistukseen, ja toivottavasti tapaamme syksyllä yliopiston käytävillä!"
Anni Liemola, sometiimi


"Muista kiinnittää huomiota näinä viimeisinä hetkinä itseesi ja siihen, että saat tsempattua itsesi oikeanlaiseen mielentilaan. Pieni jännitys toki kuuluu asiaan, mutta tärkeintä on kuitenkin - niinkin kliseiseltä kuin se kuulostaa- uskoa itseensä. Jaksa vielä paahtaa raudanlujalla keskittymisellä kokeessa ja sitten huomaatkin, että uurastus onkin ollut hetkessä ohi ja pääsee nauttimaan upeista kevätlämmöistä. Kannattaa ehdottomasti tulla myös juhlistamaan huikeaa työtäsi Toipparille Artiklan valmennuskurssibileisiin! Nähdään siellä ja toivottavasti myös ensi lukuvuotena yliopistolla!" 
Sofia Kauriinoja, blogivastaava


"Kevät on loppusuoralla, jännitys tiivistyy ja pääsykoekirjat näyttävät useamman vuoden vanhoilta teoksilta. On selvästikin toukokuun puoliväli. Tärkein vinkki, minkä tässä vaiheessa voi antaa, on mielestäni vahvasti kytköksissä jo aikaisemmin blogipostauksessani mainitsemaani asenteeseen. Viimeisinä päivinä tärkeintä on luottaa tekemäänsä työhön ja jaksaa opiskella loppuun asti. Menestyksen salaisuus piilee ahkerassa työskentelyssä, eikä niinkään onnessa ja lahjakkuudessa. Kannustajan rooli on ensisilmäyksellä helpompi kuin kannustettavan, ja konkreettisesti näinhän se onkin. Kuitenkin kysymys siitä, mikä saa kannustettavan inspiroitumaan on jo huomattavasti vaikeampi. Tähän kysymykseen kannustajan kuitenkin pitäisi tarttua ja käyttää hyväkseen. On selvää, että hakija kuin hakija kokee inspiroivaksi tekijäksi ajatuksen kohta koittavasta vapaudesta ja koemenestyksestä. Tämän lisäksi hakijoilla on yksilökohtaisia inspiroivia ja motivaatiota ylläpitäviä ajatuksia ja tavoitteita. Sen sijaan, että kannustaisin teitä hakijoita tsemppiviesteillä, pyytäisin teitä paikantamaan itse juuri ne asiat, mitkä saa teidät avaamaan pääsykoekirjat kerta toisensa jälkeen ja täten kannustamaan itse itseänne jaksamaan tämän miltei kaoottisen loppurysäyksen loppuun asti. Uskon vahvasti, että näin tehdessänne inspiraatio ja motivaatio pysyvät korkealla. Jokainen on itsensä paras kannustaja, sillä kaikki meistä tuntee juuri itsensä parhaiten."
Sohrab Känkänen, tehtävävastaavaISOT TSEMPIT KAIKILLE VALINTAKOKEESEEN!
Terkuin koko valiokunta!
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti