lauantai 21. tammikuuta 2017

Valmennuskurssille?

Vuosi 2017 on pyörähtänyt käyntiin, ja pääsykoekevät lähestyy kovaa vauhtia. Valmennuskurssien ilmoittautuminen on jo alkanut, joten nyt on korkea aika päättää, aikooko sellaiselle osallistua. Tässä postauksessa jaan joitakin ajatuksia valmennuskurssin hyödyistä.


Juridinen teksti
Oikeustieteellinen kirjallisuus eroaa huomattavasti muusta tieteellisestä kirjallisuudesta. Tämän vuoksi sen ymmärtäminen voi tuntua aluksi hyvinkin vaikealta. Varsinkin ensimmäistä kertaa hakeville oikeudellinen kieli voi aiheuttaa omia haasteita. Verrattuna esimerkiksi lukion kurssikirjoihin, oikeustieteellisen pääsykoekirjat ovat aivan erilaisia. Valmennuskurssilla opettajat ja tutorit auttavat oppimaan juridisen kielen salat.

Vastaustekniikka
Toinen keskeinen huomio on itse pääsykokeen erityispiirteet. Oikiksen pääsykoe on aivan erityislaatuinen, ja siinä onnistuminen edellyttää tiettyjen vastaustekniikoiden hallitsemista. Esimerkiksi oikeustapaustehtävissä on erityisen tärkeää hallita oikea vastaustekniikka. Edelleen verrattuna lukion kurssikokeisiin tai ylioppilaskirjoituksiin oikiksen pääsykoe eroaa näistä huomattavasti. Näin ollen erityisesti suoraan lukiosta hakeville pääsykokeeseen vastaaminen voi aiheuttaa melkoisestikin ongelmia, mikäli siihen ei ole osannut valmistautua. Jälleen kerran valmennuskurssi on helppo ratkaisu näihin ongelmiin. Jos sinusta tuntuu, ettet muuten tarvitse valmennuskurssia, on vaihtoehtona myös pelkkä luku- ja vastaustekniikkakurssi.

Opiskelutekniikka
Oikiksen pääsykoe tulee olemaan monelle hakijalla ainutlaatuinen kokemus. Haasteina ovat lyhyt lukuaika sekä tarkkuus, jolla asiat on osattava pääsykokeessa. Oikikseen pääseminen edellyttää hakijoilta asioiden nopeaa oppimista ja omaksumista. Siihen auttaa todella paljon hyvät opiskelutekniikat. Joillekin hakijoista pelkkä kaavamainen lukeminen voi toimia, mutta monille se ei kuitenkaan riitä. Valmennuskurssilta voi saada hyviä vinkkejä ja ideoita oman oppimisen tehostamiseen ja monipuolistamiseen.

Ps. Artiklan valmennuskurssiblogissa julkaistaan hakemiseen liittyviä postauksia koko kevään ajan aina pääsykokeeseen asti, joten pysykäähän kuulolla :) 

Pauliina & koko valmennuskurssitiimi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti