maanantai 14. marraskuuta 2022

SAKKE

SAKKE on Lakimiesliiton oikkaritapahtuma, joka järjestetään parillisina vuosina. Tapahtuma kerää viikonlopuksi yhdelle paikkakunnalle noin 250 oikeustieteen opiskelijaa ympäri Suomen. SAKKE järjestetään aina sellaisessa kaupungissa, jossa ei ole oikista. Tänä vuonna SAKKE järjestettiin iki-ihanalla Tampereella. SAKKE on yhdistelmä oppimista ja verkostoitumista, juhlimista ja hauskanpitoa.

Jokaisesta oikkariainejärjestöstä valitaan yksi henkilö, joka edustaa järjestöään SAKKEn järjestelyissä ja toimii tukihenkilönä itse tapahtumassa. Nämä henkilöt ja Lakimiesliiton opiskelijakoordinaattorit muodostavat yhdessä SAKKE-toimikunnan, joka vastaa SAKKEn järjestelyistä.

Perjantai 23.9.

Kun SAKKE-viikonloppu vihdoin saapui, lähdimme porukalla Rovaniemeltä kohti Tamperetta. Matkasimme junassa, josta meille oli varattu kokonainen ravintolavaunu. Matka taittui rattoisasti musiikkia kuunnellen ja artistikavereiden kanssa rupatellen. Saavuttuamme Tampereelle kävimme kirjautumassa viikonlopun tukikohtaan eli Ilves-hotelliin.

Viikonlopun virallinen osuus alkoi Tampereen kaupungin järjestämällä tervetulotilaisuudella. Tervetulotilaisuudessa nautiskelimme kuohuviinistä ja maukkaista cocktail-paloista, samalla kun Tampereen kaupunginlakimies toivotti meidät tervetulleiksi. Tervetulotilaisuuden jälkeen sakkeilijat jaettiin joukkueisiin ja lähetettiin rastikierrokselle. Rasteja oli pitämässä tamperelaisia opiskelijajärjestöjä ja lisäksi tietenkin SAKKE-toimikunta.

Lauantai 24.9.

Aloitimme aamun käymällä hotellin buffetissa aamiaisella. Sen jälkeen oli vuorossa SAKKEn sivistävä osuus eli seminaarit. Kuulimme luentoja legal techista, motivaatiotyönhausta, jaksamisesta työelämässä sekä riidanratkaisusta. Luentojen aiheet olivat mielestäni todella kiinnostavia ja ajankohtaisia.

Lauantain ohjelma huipentui iltajuhlaan. Iltajuhlassa oli todella iloinen ja rento meininki ja huomasi, että viimeisetkin jännityksenrippeet alkoivat haihtua porukasta. Jokainen ainejärjestö oli tehnyt iltajuhlaa varten oman SAKKE-biisin, jotka pääsimme iltajuhlan aikana esittämään. Nautimme SAKKE-biiseistä ja muusta ohjelmasta maittavan illallisen ja virkistävien juomien parissa. Juhlimista jatkettiin aamun pikkutunneille asti.

Sunnuntai 25.9.

Aamu alkoi jälleen maukkaalla hotelliaamiaisella. Aamiaisen jälkeen kiersimme artistiporukalla ympäri Tamperetta ja nautimme kauniista ruskasta ja auringonpaisteesta. Iltapäivällä koitti paluumatka kohti rakasta Rovaniemeä. Junamatka oli pitkä, mutta kului sutjakkaasti muun muassa junasitsien parissa.

Rovaniemelle saapuessamme ilmapiiri matkalaisten keskuudessa oli väsynyt, mutta onnellinen. Viikonloppu oli ollut täynnä iloa, riemua ja uusiin ihmisiin tutustumista, ja sitä muisteltaisiin varmasti vielä pitkään.

                                                 Sara Mekhane 

Artiklan SAKKE-vastaava 2022

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti