tiistai 18. helmikuuta 2020

Oikkarin arkipäivä

Moikka! 
Mun nimi on Vilma, oon 21-vuotias toisen vuoden oikkari ja kerron tässä postauksessa tyypillisestä oikkarin päivästä. Täytyy kuitenkin heti alkuun todeta, että totta puhuen tyypillistä päivää ei edes ole olemassa - yleisesti ottaen päivät vaihtelee aika paljon, ja toisinaan saattaa olla pitkiäkin taukoja luennoista. Vapaapäivinä on kuitenkin hyvä raahautua kirjastolle lukemaan tenttiin, jos haluaa välttyä paniikkilukemiselta muutamaa päivää ennen tenttiä. Henkilökohtaisesti tykkään pienestä kiireestä, ja oon opiskellut vähän nopeampaan tahtiin tekemällä pooleja päällekkäin ja ottamalla valinnaisia opintoja poolien ohella. Nyt mulla ei esimerkiksi ole ollut pooliopintoja muutamaan kuukauteen, mutta oon pitänyt itseni kiireisenä muiden opintojen parissa. Tänä vuonna oon aloittanut ranskan opiskelun, ja se tuo kivaa rytmiä arkeen, koska joka maanantai ja torstai on oppitunti. Iso plussa hyvästä kielitarjonnasta Lapin yliopistolle!
 Torstaisin mulla on jo 8.30 ranskan tunti. Heräsin about 6.45 erittäin väsyneenä ja haaveilin tunnin skippaamisesta, mutta päätin kuitenkin raahautua paikalle. Asun keskustassa, ja täältä kävelee noin 20 minuutissa ylpälle. Ranskan tunti sujui mukavasti, ja me harjoiteltiin asioita ensi viikon tenttiä varten. Tunti loppui 11.00. 

 Tunnin jälkeen menin kirjastolle lukemaan ensi viikon tilinpäätösoikeuden tenttiin. Lukeminen ei oikeen jaksanut innostaa, ja aika kirjastolla kuluikin lähinnä puhelimella näpräämiseen. Tästä ei kannata ottaa mallia! Yliopistolla on lähestulkoon aina tosi hyvää ruokaa, ja yhden aikaan nälkä alkoi riivaamaan toden teolla. Päätin luopua yrityksestä lukea ja lähdin herkuttelemaan ihanilla sämpylöillä ja herkullisella ruualla ravintola Felliin ystävien kanssa. Parasta on, että ruoka maksaa vaan 2.60! Ruokatauko eskaloitui parin tunnin juorutauoksi, ja käytiinpä me vielä syömässä laskiaspullatkin.  
Venähtäneen ruokatauon jälkeen meillä oli kello 15.00 alkava seminaari Kiinan mediakurssiin littyen. Tää kurssi on osa Kiinaopintojen sivuainetta yhteiskuntatieteiden tiedekunnan puolelta, ja on ollut ihan super mielenkiintoinen! Suosittelenkin lämpimästi ottamaan kursseja myös muista tiedekunnista, jos löytää vähänkin itseä kiinnostavia opintoja. Seminaari oli todella antoisa, ja opin muun muassa sen, että Kiinan hallitus on bannannut Pipsa Possun maasta kokonaan, koska se on osa ‘’ganstereiden’’ alakulttuuria. Kaikkea sitä pääseekin oppimaan! Semma loppui 17.00, ja lähdin sen jälkeen kotiin. Yleensä oon kirjastolla noin viiteen tai kuuteen saakka, riippuen fiiliksestä. Kotona teen harvoin mitään kouluhommia, ellei deadlinet paina päälle.  Kuten todettua, tyypillistä oikkarin päivää ei ole. Päivät vaihtelee tosi paljon sen mukaan, mitä opintoja on ottanut ja millainen opiskelija on. Tässä on kuitenkin pieni esimerkki, millainen oikkarin päivä saattaa olla. Paljon tsemppiä luku-urakkaan, ja toivottavasti nähdään ensi vuonna kirjastolla!  


Vilma Laukkanen,
toisen vuoden oikkari

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti