tiistai 2. huhtikuuta 2019

3x oikkarin arkipäivä


Tässä postauksessa pääset seuraamaan ensimmäisen vuoden oikkarin kolmea eri arkipäivää. Oikkarin arki vaihtelee paljon riippuen siitä, onko viikolla luentoja tai muuta ohjelmaa, joka voi vaikuttaa lukemiseen. Jokainen voi kuitenkin itse vaikuttaa pitkälle siihen, millaisen omasta arjestaan tekee, sillä meillä on todella vähän pakollisia luentoja, jotka ryhmittäisivät lukemista. Akateeminen vapaus isolla A:lla näkyy siis selvästi arjessa. 

Nämä kolme päivää ovat kaikki samalta viikolta hallinto-oikeuden poolin lopusta, jossa aiheina ovat hallinto-oikeus ja oikeusinformatiikka. Yleisesti poolit eli kurssikokonaisuudet koostuvat tentistä ja luentosarjoista. Hallinto-oikeuden poolissa on kaksi luentosarjaa: yleistä halllinto-oikeutta 12 tuntia sekä oikeusinformatiikkaa 10 tuntia. Tentti jakautuu poolissa kahteen osaan ja kahdelle päivälle: ensin on kirjallisuustentti ja seuraavana päivänä lakikirjatentti. Lisäksi pooliin kuuluu oikeustapaustehtävä, jossa tehdään pareittain tai yksin kirjallinen työ annetusta oikeustapauksesta, joka sitten esitellään luennolla.


Tiistai 26.3.

7.30 Torkuttaminen oli väistämätöntä tämän hetkisellä selkärangallani, tai pikemminkin sen puutteella. Lopulta selvisin sängystä ylös kahdeksan aikaan kevätauringon paistaessa ikkunoista sisään. Sunnuntai-iltana olin suunnitellut, että olisin mennyt yhdeksäksi koululle lukemaan, mutta sattuneesta syystä se ei oikein toteutunut. Yritin kuitenkin pelastaa tilanteen mahdollisimman nopeilla aamutoimilla ja meikkaamisella.

10.00 Aamupalalla taisi väsymys hieman painaa, kun oli niin hidas aamu. Kymmenen aikoihin lähdin kävelemään ihanassa auringonpaisteessa koululle 10.40 Selvisin koululle ja suuntasin kirjastoon lukemaan ennen lounasta. Aluksi kertasin maanantaina lukemaani. Sitten aloitin tiistain luku-urakan lukemalla ja alleviivaamalla vanhaa pääsykoekirjaa hyvästä hallinnosta, jonka olin tulostanut. 

11.30 Menimme kavereiden kanssa syömään yliopiston opiskelijaravintola Loviisaan, jossa söin lohisalaattia. Söimme ja juttelimme rauhassa ennen luennon alkua ja nautimme ikkunoista sisään paistavasta auringon lämmöstä.

12.15 Oikeusinformatiikan luento alkoi. Luennolla kävimme läpi tietosuojaa ja viestintää. Luennon olisi pitänyt kestää kaksi tuntia, mutta lopettelimme jo reilun tunnin jälkeen. 13.25 Luennon jälkeen oli kilpajuoksu kirjastoon, jotta ehtisi viimeisille hyville paikoille lukemaan, sillä kirjasto on aivan täynnä aina kahdentoista jälkeen. Ohjelmassani oli hallinto-oikeuden tenttikirjan lukemista ja tarkemmin julkisuus hallintolaissa -luvun alleviivaamista ja tiivistelmien/tärppilistojen lukemista. Ihana auringonpaiste ulkona sai epäilemään valintojani, erityisesti kyseenalaistamaan iltapäivän vieton kirjastossa kuivan hallinto-oikeuden kanssa, joten sain käyttää kaiken tahdonvoimani lukemisen sujumiseen. 


17.10 Luovutin lopulta lukemisen suhteen, vaikka päivä ei ollutkaan kovin tehokas. Puhelimen ruutuaika -toiminto taas paljasti kovan totuuden  "hyvästä lukupäivästäni". En kuitenkaan jaksanut välittää siitä, vaan kävelin kotiin kauniissa auringoslaskussa podcastia kuunnellen.

18.00 Suuntasin kauppaan, käytyäni ensin hakemassa kauppakassin kotoa. Kaupasta kotiin selvittyäni aloitin ruuan laiton ja söin heti, kun ruoka oli valmis, jotta ehtisin kaverin kanssa samaan aikaan salille.20.00 Selvisin salille, jossa törmäsin kaveriini. Hetken juteltuamme aloitin päivän treenin, jolloin ohjelmassa oli kädet ja vatsat. 

21.00 Tulin takaisin kotiin ja menin suoraan suihkuun. Sen jälkeen olikin lempiaikani päivästä, eli iltapalan ja Netflixin aika. 

00.00 Menin nukkumaan. Yleensä pyrin menemään aiemmin, mutta yllätys yllätys, tuli taas katsottua Netflixistä muutama jakso enemmän, kuin oli tarkoitus.Torstai 28.3.


7.00 Herätys soi, mutta "pakollinen" torkuttaminen kuului taas asiaan. Tänään sain itseni sängystä ylös jo 7.10.

8.00 Lähdin kotoa kävelemään kaverin luo, josta sitten kävelimme yhdessä koululle.

8.30 Selvisimme koululle, jossa suuntasimme ihanan tyhjään kirjastoon. Lukupäivän aloitin  opiskelijaravintola Fellistä haetulla aamukahvilla ja selasin puhelintani sen aikaa kun söin aamupalaa. Yhdeksän aikoihin aloitin lukemisen kertaamalla ensin edellisen päivän asioita. Sen jälkeen tein muistiinpanoja tenttikirjan julkisuus-luvusta ja kunnallishallinnosta.


11.00 Menimme syömään Felliin kavereiden kanssa. Ruuaksi söin tortilloja sotkien samalla koko tarjottimeni, mutta en ihme kyllä itseäni.

11.50 Suuntana oli taas kirjasto ja ohjelmassa muistiinpanojen tekeminen loppuun kunnallishallinnosta, mikä jäi kesken aamulla. 

14.15 Oikeusinformatiikan luento alkoi. Luennolla kävimme läpi esimerkiksi, millaisia erilaisia  tietosuoja- ja viestintärikoksia rikoslaista löytyy. Onneksi luento oli ohi jo tunnin jälkeen, niin pääsin kaverin kyydillä kotiin.

15.30 Pääsin kotiin ja söin hieman välipalaa katsoen samalla Rillit huurussa -sarjaa. Sen jälkeen vaihdoin salivaatteet ja lähdin spinning -tunnille kaverini kanssa.

16.30-17.15 Oli spinning -tunti, joka tuntui vain kestävän ja kestävän. Mikään ei kuitenkaan voita sitä tunnetta, kun viimeinen työkappale loppuu ja palauttelu alkaa. Tunnin jälkeen jäin vielä vähäksi aikaa venyttelemään ja rullailemaan lihaksiani, kun kaverini teki vielä vatsoja.

17.45 Suuntasin kotiin ja suihkuun, jonka jälkeen minun olisi pitänyt aloittaa siivoaminen, mutta oli pakko vähän aikaa vältellä siivoamisen aloittamista puhelimen selailulla. Lopulta kuitenkin sain siivottua.


21.00 Kaverini tuli luokseni, koska tarkoituksena oli pitää tempparikatsomo. Temppareiden jälkeen katsoin vielä hetken Netflixiä ennen kuin sänky kutsui.

00.00 Nukkumaan!


Perjantai 29.3.

7.45 Herätys soi, mutta laitan torkun päälle (taas). 

9.15 Heräsin säpsähtäen ja tajusin nukkuneenin torkun ohi - hyvä minä. Siispä nousin ja laittauduin pikaisesti.

10.00 Lähdin kävemään koulua kohti kuvitellen, että saisin nauttia ihanasta auringonpaisteesta, kunnes puolessa välissä matkaa alkoi satamaan. Onneksi sade loppui lähes saman tien, mutta kyllä se silti motivoi kävelemään loppumatkan ripeästi.


11.00 Oli aika mennä syömään kavereiden kanssa. 

11.45 Laahustavin askelin takaisin lukemaan, vaikka lukemisen välttely houkuttelikin paljon. Lukeminen sujui kuitenkin ihan hyvin, kun pääsin kirjastoon lukemaan omaan kopperoon. Aloitin lukemisen samoin kuin aina, eli eilisten asioiden nopealla kertaamisella. Kävin läpi hallinto-oikeuden tiivistelmää opetellen siitä tärppejä. Kirjoitin asioita ja käsitteitä vielä uudelleen vihkoon tai muistilapuille, jotta oppisin ne nopeasti.


17.00 Menin syömään kavereideni kanssa. Ruuan jälkeen tuli jäätyä pakolliselle juttelu- ja hengailutauolle.

18.15 Hieman haikein mielin taas kirjastoon jatkamaan lukemista, kun oli tullut luettua niin huonosti sinä päivänä. Lueskelin oikeusinformatiikan tiivistelmää ja tein siihen alleviivauksia.19.00 Luovutin lukemisen suhteen tyytyväisenä ja lähdin kävelemään kotiin podcastia kuunnellen.

19.30 Kotona vihdoinkin. Pieni henkinen kamppailu itseni kanssa siitä, että menenkö salille vai jäänkö kotiin katsomaan Netflixiä...

20.25 Ihmeiden aika ei ole ohi, sillä raahauduin salille tekemään selkätreenin. Luksusta oli se, että sali oli lähes tyhjä, joten sai olla yksin ja tehdä koko treenin rauhassa.

21.30 Tulin kotiin salilta ja menin suihkuun heti samoilta lämpimiltä. Suihkun jälkeen söin iltapalan ja katsoin Netflixistä Modernin perheen jaksoja varmaan tuhannetta kertaa läpi.

00.00 Nukkumaan.Oikkarin arki ja fuksivuosi ei siis ole vain pelkkää biletystä, vaan lukemista ja opiskelua riittää loputtomiin asti, sillä aina voisi lukea enemmän. Vietän kirjastolla useita tunteja päivässä, pitäen välillä (turhankin) pitkiä taukoja lukemisen lomassa.  Arkeni pyöriikin hyvin pitkälle tällä samalla rutiinilla. Itse pidän omasta rytmistäni ja arjestani juuri tällaisena - yksinkertaisena. Sehän tässä yliopistossa opiskelemisessa on mahtavaa, että jokainen voi ajoittaa oman opiskelun juuri itse haluamallaan ja parhaaksi näkemällään tavalla!
Jenna Björn
Valmennuskurssivaliokunta
Blogivastaava

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti