maanantai 8. huhtikuuta 2019

35 päivää pääsykokeeseen

Kevät etenee kovalla vauhdilla, ja Artiklan intensiivikurssien lähiopetus alkaa tänään. Kevään 2019 valintakoekirjallisuus julkaistaan 10.4., eli vain parin päivän päästä! Kohta onkin jo 14.5., eli kauan odotetun pääsykokeen aika. Onneksi olkoon Sinulle, joka olet tehnyt päätöksen hakea oikikseen. Seuraavaksi onkin aika miettiä, miksi juuri Sinä haluat oikikseen. Miksi juuri Sinä aiot olla yksi niistä, jotka aloittavat ensi syksynä oikeustieteen opinnot? Millä tavoin aiot saavuttaa tavoitteesi? Käytä nämä pari päivää siis omien motiiviesi ja tavoitteidesi pohtimiseen, jotta nämä ovat Sinulle selvillä jo ennen luku-urakan alkamista.

Aivan ensimmäiseksi on syytä tiedostaa, että lukuaika on äärimmäisen lyhyt. Tästä syystä intensiivinen lukeminen on aloitettava heti kirjojen saavuttua. Lukeminen ja sen aloittaminen onnistuu paljon paremmin, kun tiedostaa omat motivaation lähteet ja tavoitteet oikikseen hakemisessa. Olivatpa haaveesi bolognanpunaiset haalarit, oikeudenmukaisuus tai kenties halu olla oman elämäsi Harvey Specter tai Jessica Pearson, tärkeintä on, että tiedostat ja osaat kertoa vain ja ainoastaan itsellesi, minkä takia Sinä haluat oikikseen.

Kevään aikana tulee päiviä, jolloin lukeminen ei oikein tunnu onnistuvan. Itsekriittisyys ja stressi omasta osaamisen tasosta ovat jokaiselle oikikseen päässelle ja pyrkivälle tuttuja tuntemuksia. Epätoivon tunteet ovat aivan normaaleja kevään aikana - ratkaisevaa onkin, miten näistä tilanteista ja tuntemuksista jatkaa eteenpäin. Näissä tilanteissa toivon, että muistutat itseäsi omista tavoitteistasi. Miksi aloittaa ensi keväänä luku-urakka uudelleen, kun voit jo tänä keväänä viedä sen kunnialla loppuun asti?

Omana pääsykoekeväänäni pidin yllä motivaatiotani muistuttamalla itseäni tavoitteistani joka päivä - olen lapsesta saakka tiennyt haluavani oikeustieteelliseen, ja vaihdoin puhelimeni taustakuvaksi kuvan, joka mielestäni kiteytti kevään motivaationi ja tavoitteeni yhteen lauseeseen. Niin kliseiseltä kuin tämä kuulostaakin, se auttoi minua tiedostaen ja myös tiedostamatta säilyttämään motivaationi kevään ajan. Pidin yllä motivaatiotani myös tietoisilla valinnoilla: valitsin lukupaikakseni kirjaston, sillä kirjastolla oli myös monia muita pääsykokeisiin lukijoita - sopiva “lukupöhinä” ympärilläni sai itsenikin jaksamaan paremmin. Suosittelen kokeilemaan erilaisia tapoja omien tavoitteiden tiedostamisessa - joillekin voi sopia vaikka motivoivan kuvan laittaminen jääkaapin oveen tai motivoivan musiikin kuunteleminen. Suosittelen suunnittelemaan kevään aikataulut, järjestelyt ja omat tavoitteesi valmiiksi - aloittamalla kevään realistisilla tavoitteilla tulee myös vähemmän epätoivon ja stressin tunteita. Jokaisella on mahdollisuus saavuttaa unelmansa, kunhan omat tavoitteet ja keinot niiden toteuttamiseksi ovat selvillä!

Koetko Sinä tarvitsevasi apua motivaation löytämiseen ja sen ylläpitämiseen? Artiklan valmennuskursseilla kurssilaistemme tukena ja tsempparina toimivat koko kevään ajan valmennuskurssituutorit, jotka auttavat kurssilaisia henkilökohtaisesti kevään urakassa. Mikäli et ole vielä ilmoittautunut kurssillemme, tee se siis nyt!

Me täällä Artiklan valmennuskursseilla odotamme jo innolla tämän kevään valintakoekirjallisuuden julkaisua. Mikäli Sinulla on kysyttävää tai haluat keskustella motivaatiosta tai muutoin pääsykoekevääseen liittyen, otathan yhteyttä, autan mielelläni!

Käytäthän nämä viimeiset vapaapäivät vielä rentoutumiseen ja tavoitteidesi pohtimiseen, sillä pian alkaa ahkera lukeminen! Oikein mukavaa alkanutta viikkoa kaikille!


Noora Jokelainen
Valmennuskurssitiedottaja
valmennus@artikla.fi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti