maanantai 6. marraskuuta 2017

Kun sen yhden oven takana oli kymmenen muuta

Tällä kertaa kirjoitusvuorossa olen minä, Emilia, 22-vuotias toisen vuoden oikkari Lapin yliopistosta. Aika on kulunut kuin siivillä sen jälkeen, kun ilmoitus sisäänpääsystä oikikseen napsahti sähköpostilaatikkooni juuri ennen juhannusta kesällä 2016. Onnenkyynelten useampaan otteeseen tirauttamisen ja ilouutisten läheisille jakamisen jälkeen alkoi pikimmiten käytännön järjestelyjen hoitaminen, kun piti etsiä uusi asunto, irtisanoa entinen, ilmoittautua tulevalle lukukaudelle yliopistoon ja valmistautua siirtymään rakkaasta lapsuuden kotikaupungista Oulusta kohti itselleni entuudestaan tuntematonta Rovaniemeä. En kyllä silloin vielä arvannutkaan, kuinka värikäs vuosi minulla olisikaan vielä edessäni!


Lukuvuosi alkoi opiskelujen kannalta kevyemmin fuksihärdellin saattelemana. Fuksihärdelli piti sisällään lukuisia eri tapahtumia aina baarikierroksen ja Valdemarin rannan piknikin kautta fuksiaisten finaaliin saakka. Sen aikana uudet opiskelukaverit sekä uusi asuinympäristö tulivat nopeasti tutuiksi ja Rovaniemi alkoi hiljalleen tuntua kodilta.
Jo marraskuussa osallistuin ensimmäiseen ainejärjestömme Artikla Ry:n syyskokoukseen, jossa valittiin ainejärjestömme tulevan vuoden hallitus sekä seuraavalla viikolla valiokunnat, jotka toimivat hallituksen apuna niille erikseen määritellyillä tehtäväalueilla. Innostuin kokouksen myötä välittömästi ainejärjestötoiminnasta ja hain lopulta mukaan opintoasiainvaliokuntaan, joka toimii hallituksen opintovastaavan apuna järjestämässä erinäisiä tapahtumia, kuten asianajotoimistojen pitämiä illanviettoja. Valiokuntatoiminta on loistava matalan kynnyksen tapa osallistua ainejärjestötoimintaan. Suosittelen koko sydämestäni kokeilemaan sitä, jos tilaisuus tulee vastaan ja kiinnostusta riittää! Valiokunta on ollut vuoden aikana todella antoisa ja hyvä lisä tasapainottamaan pitkiä lukupäiviäni yliopistolla. Sen myötä olen saanut paljon hyviä muistoja uuden oppimisen ohella.
Yliopisto on oivallinen paikka saada opintojen ohella kokemuksia, joista on todella paljon hyötyä myös tulevaisuudessa häämöttävää työelämää ajatellen. Kannattaa siis ehdottomasti lähteä erilaisiin tilaisuuksiin mukaan. Ainejärjestötoiminnan lisäksi opiskelijoilla on mahdollisuus hakea monenlaisiin pesteihin Lapin yliopiston ylioppilaskuntaan eli LYY:hyn. Tällä hetkellä käynnissä ovat joka toinen vuosi pidettävät LYY:n edustajistovaalit, joissa itsekin olen mukana ehdolla numerolla 96. Edustajiston kautta opiskelijat voivat päästä mukaan vaikuttamaan LYY:n, ja sitä kautta yliopiston toimintaan ja ajamaan muutosta asioihin, joissa opiskelijoiden kannalta olisi vielä korjattavaa. Mikä voisikaan olla parempi keino saada aikaan todellisia muutoksia, kuin olla itse paikan päällä niitä toteuttamassa! Lisäksi esimerkiksi Lakimiesliitto ottaa myös opiskelijoita mukaan tapahtumiensa järjestämiseen. Tänä syksynä olin mukana Kysy lakimieheltä -päivässä vastaamassa lakimiesten ja oikkariopiskelijoiden kanssa ihmisiä askarruttaviin oikeudellisiin ongelmiin. Kysymyksiin vastaaminen oli opettavaista ja antoi samalla esimakua tulevasta työelämästä.
Kaiken kaikkiaan voin sanoa, että tänne Lappiin opiskelemaan lähteminen on ehdottomasti ollut yksi parhaimmista päätöksistäni tähän mennessä, enkä ole katunut sitä päivääkään. Opiskelijaelämä on tuonut mukanaan pääasiallisesti vain positiivisia kokemuksia järjestötoiminnasta alkaen aina uusiin elinikäisiin ystäviin saakka. Jos vielä mietit kannattaako tänne lähteä hakemaan, niin voin ainakin omasta kokemuksestani sanoa, että hae! Et varmasti tule pettymään!

Emilia Haapalainen, opintoasiainvaliokuntaP.S. Jos olet jo LYY:n jäsen ja haluat olla mukana vaikuttamassa edustajiston valintaan, äänestysaikaa on vielä ennakkoäänestyspäivinä 6.-7.11 sekä itse vaalipäivänä 8.11! Äänestys on sähköinen ja onnistuu n. 30 sekunnissa tästä linkistä HAKA-tunnusten avulla vaikka kotisohvalta käsin. Allekirjoittanut on siis listoilla ehdokasnumerolla 96 ja lisäksi Artiklan lista on täynnä loistavia ehdokkaita numeroilla 94-114. Kiitos, jos olet mukana äänestämässä meitä Lapin oikkareita mukaan vaikuttamaan yliopiston toimintaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti