tiistai 13. elokuuta 2024



Vuoden 2024 Fuksikapteenien tervehdys

Hei! 

Sydämelliset onnittelut menestyksellisestä suoriutumisesta kokeissa! Kevään lukurumba on aina vaativa ja edellyttää suurta sitoutumista. Sen vuoksi jokainen sen läpikäynyt saa olla hirmuisen ylpeä itsestään, oli kyseessä sitten ylioppilaskirjoitukset tai pääsykokeet.  

Jos oikeustieteellisen tiedekunnan ovet eivät kuitenkaan tänä vuonna avautuneet, ei se ole syy lannistua! Hetkelliset pettymyksen ja tyhjyyden tunteet ovat normaaleita, enemmän kuin sallittuja tunteita, mutta kun suurimmasta tuskasta on päästy yli, on aika katsoa asian hyviä puolia. Välivuosi voi yllättää positiivisesti; se tarjoaa tilaisuuden toteuttaa itseäsi! Välivuosi on loistava ajanjakso lähteä tekemään asioita, joihin ei aiemmin elämässä ole ollut aikaa tai joita ei opintojen alettua pysty samalla tavalla tekemään. Välivuotta ei kannata ajatella "väliin jäävänä, vaan elämänkokemuksia tarjoavana mahdollisuutena. Koe jotain ikimuistoista, opi itsestäsi uusia asioita ja nauti elämästä! Kaikelle on aikansa ja paikkansa ja kaikki tapahtuu syystä. Siihen on uskottava, vaikka välillä se onkin haastavaa. Sinun aikasi tulee vielä, se on varmaa, kunhan olet valmis tekemään ahkerasti töitä unelmasi eteen! Jokainen Artisti voi kertoa sinulle, että Fuksisyksy ja opintojen aloittaminen on kaiken sen odotuksen ja työn arvoista. Tärkeintä on, ettet luovuta. 

Jos taas kuulut niihin onnellisiin, jotka saivat opiskelupaikan oikeustieteellisessä tiedekunnassa, edessäsi on unohtumaton Fuksisyksy ja tulevat opiskeluvuodet. Opintojen alkaminen ja sen mukanaan tuomat uudet kuviot jännittävät varmasti monia. Syytä huoleen ei kuitenkaan ole, sillä tuleva Fuksisyksy tempaisee sinut nopeasti mukaansa ja tulet varmasti löytämään ajan kanssa oman paikkasi. Tapahtumarikkaan syksyn aikana pääset kokemaan opiskelijaelämän parhaat puolet: sinulle tulee tutuksi niin mielenkiintoiset luennot, lukuisat tapahtumat kuin uudet opiskelijakaverisi ja vanhemmat tieteenharjoittajat sekä pääset luomaan elinikäisiä ystävyyssuhteita ja kokemaan upeita seikkailuja. Itse opinnot lähtevät varmasti rullaamaan omalla painollaan, joten niistä ei kannata ottaa suurta stressiä, vaikka alkuun vähän jännittäisikin tarttua tenttikirjoihin. Alkava elämänjakso tulee olemaan ikimuistoista aikaa ja siitä kannattaa ottaa kaikki irti! Tämä kaikki tuntuu vielä erityisen hyvältä, kun saat kunnian vetää bolognanpunaiset haalarit yllesi. 

Jos aloitat opintosi Lapin yliopiston oikeustieteellisessä, olet erityisen onnekas. Et pelkästään ole päässyt sisään oikeustieteelliseen, vaan lisäksi tulet pääsemään osaksi Artiklan ainutlaatuista ja lämminhenkistä yhteisöä sekä pääset kutsumaan itseäsi Artistiksi! Et huomaakaan, kun ainejärjestömme monipuoliset tapahtumat ja matalan kynnyksen toiminta ovat tempaisseet sinut mukaansa. Voimme taata sinulle, että tunnet kuuluvasi tähän rakkaaseen yhteisöömme nopeammin kuin huomaatkaan. Artiklaan jokainen on tervetullut juuri sellaisena kuin on! 

Syksy Rovaniemellä käynnistyy elokuun puolivälissä legendaarisella kolmen viikon Fuksihärdellillä, jossa riittää vilinää ja vilskettä. Härdelli on loistava tilaisuus saattaa uudet Artistit opiskelijaelämän pyörteisiin ja toivottaa jokainen lämpimästi tervetulleeksi Rovaniemelle ja Artiklaan. Me Fuksikapteenit ja Tutorit olemme valmiina opastamaan sinut artistimaisen elämäntyylin saloihin ja tekemään syksystäsi ikimuistoisen! 

Syksyä innolla odottaen, 

Fuksikaput Oskari & Sanni