torstai 26. syyskuuta 2024

Ainutlaatuinen ja unohtumaton fuksihärdelli 2024


Elokuun puolessavälissä alkanut kolmeviikkoinen fuksihärdelli jäi varmasti monen mieleen ikimuistoisesti. Viikkojen aikana tapahtumia oli hyvin monipuolisesti ja tapahtumien kautta oli helppo tutustua niin toisiin opiskelijoihin kuin myös monen uuteen kotikaupunkiin, Rovaniemeen.



Fuksihärdelli polkaistiin käyntiin jo ennen orientaatioviikkoja edeltävänä viikonloppuna varasvaraslähtö- ja varaslähtöbileiden merkeissä. Kyseisissä bileissä tapasimme ensimmäistä kertaa toisemme sekä muun muassa fuksikaput, tuutorit ja Artiklan hallituslaisia. Viikonlopun aikana tutuksi tulivat myös ainejärjestömme Artiklan oma toimitila Toippari sekä opiskelijoiden suosima Kansan pubi. Fiilis oli katossa jo heti ensimmäisistä tapahtumista lähtien!


Hyvä fiilis jatkuikin heti seuraavalla viikolla, kun vuorossa oli Artiklapäivä ja grillibileet. Hallituksen järjestämän Artiklapäivän aikana opimme paljon ainejärjestöstämme ja sen hallituksesta sekä vuoden aikana järjestettävistä tapahtumista. Grillibileissä puolestaan ohjelmana oli muun muassa leikkimielistä kisailua, saunomista ja uimista sekä hyvää ruokaa. Myöhemmin saimme kokea ensimmäiset sitsimme Pohjolan pitojen merkeissä ja sitseille tyypilliseen tapaan illan aikana laulettiin, syötiin ja juotiin. Pohjolan pidot olivat sitseille ominaisten tapojen ja sääntöjen myötä (hyvällä tavalla) erilainen tapahtuma kuin monet muut ja ehkä juuri siksi allekirjoittaneen mielestä yksi hauskimmista illoista koko fuksihärdellin aikana.


Toisiin opiskelijoihin tutustumisen lisäksi Rovaniemeen tutustuminen oli helppoa ja hauskaa fuksihärdellin aikana. Baarikierroksella tutuksi tulivat monet baarit ja ravintolat. Artistimaljan aikana puolestaan tutustuimme kaupunkiin hieman laajemmin, kun tapahtuman aikana oli mahdollista käydä muun muassa Rovaniemen kauppatorilla, Ounasvaaran näköalatornilla tai jopa Joulupukin pajakylässä. Myös Rovaniemellä sijaitseva iso Valdemarin ranta tuli tutuksi yhteisen piknikin merkeissä. Fuksihärdellin aikaiset tapahtumat ja aktiviteetit sijoittuivat yleisestikin Rovaniemellä eri paikkoihin, joten monelle alkuun vieras kaupunki olikin fuksihärdellin loputtua jo paljon tutumpi!



Juhlimisen lisäksi fuksihärdelliin mahtui mukaan myös liikuntatapahtumia sekä esittelytilaisuuksia. Fuksit ja vanhemmat opiskelijat kisailivat toisiaan vastaan muun muassa pesäpallossa ja kyykässä.Monet fuksit pääsivätkin kokeilemaan ensimmäistä kertaa kyykän pelaamista. ELSA Rovaniemi ja Suomen juristiliitto pitivät fukseille cocktailtilaisuudet, joissa kerrottiin kunkin järjestön toiminnasta ja esimerkiksi siitä, miten toimintaan on mahdollista päästä itsekin mukaan. Cocktailtilaisuuksista oppi paljon uusia ja mielenkiintoisia sekä hyödyllisiä asioita.


Fuksihärdelli huipentui fuksihärdellin neljäntenä viikonloppuna Fuksiaisiin ja sitä seuraavana päivänä silliaamiaiseen. Fuksiaisissa kierrettiin tutorryhmittäin erilaisia rasteja teeman mukaisesti pukeutuneina. Rasteja pitivät niin Artiklan hallitus kuin myös muiden alojen opiskelijat. Rastit olivat hyvin monipuolisia ja ilta oli kokonaisuudessaan todella hauska. Seuraavana aamuna kokoonnuimmekin yhdessä silliaamiaiselle eli sillikselle, jossa ohjelmanumerot jatkuivat ja palkittiin fuksihärdellin aikaisia voittajajoukkueita.


Fuksihärdelli oli unohtamaton kokemus ja kuten jo aikaisemmin sanoinkin, fuksihärdellin aikana tutustui todella hyvin muihin kanssaopiskelijoihin sekä uuteen kotikaupunkiin. Tapahtumissa oli aina hyvä ilmapiiri ja kaikki saivat tulla sellaisena kuin ovatkin. Olisi mahtavaa nähdä juuri sinut ensi vuonna fuksihärdellissä!


- Amanda


(kuvat: Mikael Myller)