keskiviikko 6. toukokuuta 2015

IntensiivikurssivierailutValmennuskurssivastaavan ja –tiedottajan tehtäviin kuuluu muun ohella kaikilla kevään intensiivikursseilla vieraileminen. Tänä vuonna halusimme muistoksi jokaiselta vierailulta selfien, jotta voimme linkata myös tähän blogiimme fiiliksiä kursseilta. Aloitimme kurssivierailut tällä kertaa Tampereelta, jonne lähdimme Rovaniemeltä perjantain aamujunalla. Matkan ensimmäiset naurut saimme jo asemalla, kun huomasimme pukeutuneemme vahingossa tiimiasuihin. Olimme kyllä etukäteen sopineet haalareiden laittamisesta jalkaan, mutta lisäksi olimme molemmat päättäneet sattumalta kiskaista päälle Artiklan oman harmaan hupparin. Onneksi saimme kuitenkin tuntea itsemme tärkeiksi ilmoittamalla junassa VR:n tekemään kyselyyn matkamme syyksi ”työmatka”.Tampereen kurssipaikka oli meille etukäteen vieras, mutta onneksi löysimme paikalle kommelluksitta. Kurssijärjestäjinä meille on tärkeää nähdä kurssipaikat omin silmin, jotta voimme luottaa kurssien onnistumiseen. Tampereen intensiivikurssin ilmapiiri vaikutti mielestämme hyvältä, vaikkakin havaittavissa oli vasta toisen kurssikerran jännitystä. Onneksi yksi ihanista Tampereen kurssin opettajistamme oli paikalla valamassa uskoa kurssin onnistumiseen. Harmi, että kaikki eivät mahtuneet hienoon selfieemme, kun luoka oli niin iso. Pyrimme pitämään visiittimme tiiviinä, sillä aikataulu kursseilla on tiukka.

Viikonlopun jälkeen suuntasimme kulkumme Helsinkiin, jossa intensiivikurssiryhmiä on kaksi. Erityisen mukavaa Helsingin kurssivierailulla oli se, että myös kurssin tuutoreita pääsi mukaan tapaamiseen. Helsingissä halusimme muun ohella korostaa sitä, kuinka Rovaniemi ei todellisuudessa ole niin kaukana pohjoisessa, kuin miltä eteläsuomalaisista saattaa tuntua. Kurssilaiset tuntuivat olevan hyvällä asenteella mukana ja esittivät myös kysymyksiä kursseihin liittyen. Helpottunein taisi kuitenkin olla valmennuskurssivastaava Julia, joka sai Helsingissä jaettua pois loputkin asianajotoimistolta saamamme tuliaiset, joita hän oli kantanut repussaan Rovaniemeltä saakka.Helsingistä palasimme Rovaniemelle junalla kurssivierailua seuranneena päivänä. Pari viikkoa myöhemmin turvauduimme kuitenkin jälleen VR:ään, kun suuntasimme vuorostaan Oulun kurssille. Valmennuskurssitiedottaja Essi oli entisenä IB:läisenä erityisen innoissaan Oulun kurssin järjestämisestä kansainvälisellä koululla. Tilat vaikuttivatkin siisteiltä, ja myös valmennuskurssiasiat näyttivät olevan kunnossa. Muiden kurssipaikkakuntien tapaan myös Oulussa pätevät opettajamme ovat tehneet paljon työtä onnistuneiden kurssien eteen.Viimeisenä vierailimme tällä kertaa Rovaniemen kurssilla. Junassa istumisen jälkeen tuntui äärettömän yksinkertaiselta hypätä vain fillarin selkään ja polkaista kurssipaikalle. Rovaniemellä toinen tuutoreistamme, Jussi, pääsi mukaan tapaamiseen, mikä oli tietenkin erittäin mukavaa. Ikävä kyllä Jussi ei kuitenkaan suostu ikinä olemaan kunnolla kuvissa. Lisäksi pitkulaisesti asetellut pöydät vaikeuttivat selfien ottamista. Myös Rovaniemen intensiivikurssilla vieraileminen oli kuitenkin mukavaa. Kurssijärjestäjänä on kiva päästä katsomaan, millaisella fiiliksellä kurssilaiset ovat. Samalla saamme myös mahdollisuuden korostaa niitä asioita, jotka tulee mielestämme erityisesti muistaa pääsykoekevään aikana.

Kerroimme kaikilla vierailuilla lyhyesti omista hakuprosesseistamme, joista olemme kirjoittaneet myös tässä blogissa. Lisäksi pyrimme teroittamaan tiettyjä seikkoja, jotka kannattaa pitää mielessä lukemisen aikana. Tässä lista tärkeimmistä pointeistamme:

+ Älä vertaa omaa lukemistasi muihin! Kaikki oppivat eri tavoin.

+ Opiskele juuri niillä metodeilla, jotka sopivat sinulle: pänttäämällä, kuuntelemalla, keskustelemalla, muistisäännöillä, ääneen puhumisella…

+ Määrä ei korvaa laatua: artikkeleiden sisällön oppiminen on tärkeämpää kuin pääsykoekirjojen paukuttaminen läpi rutiinilla.

+ Kysy, mikäli jokin asia askarruttaa! Opettajat, tuutorit ja valmennuskurssijärjestäjät ovat olemassa juuri sinua varten.

+ Hae kaverista tukea. Muita kurssilaisia on turha nähdä kilpailijoina, sillä toiselta voit oppia juuri sen asian, mitä et itse meinannut millään sisäistää.

+ Rytmitä lukemisesi. Osaamisen huippukohdan tulee olla juuri pääsykoepäivänä, ei sitä ennen tai sen jälkeen.

+ Muista myös rentoutua! Käy juoksulenkillä, lähde kavereiden kanssa elokuviin, leivo täytekakku – mikä vain auttaa sinua jaksamaan kevään läpi.Tsemppiä vielä kaikille, syksyllä nähdään tiedekunnassa!Julia & Essi

PS. Julian kanssa on aina niin mukava matkustaa, kun se jaksaa keskittyä kuvaussessioihin…

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti